Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
EKONOMİ

Rusya'nın petrol ihracatı yılın en düşük seviyesinde

Rusya’nın deniz yoluyla gerçekleştirdiği ham petrol ihracatı ağustosta yılın en düşük seviyesine geriledi. Kpler verilerine göre 22 Ağustos’ta sevkiyatlar günlük 2,94 milyon varile düştü. Bloomberg’in 20 Temmuz-16 Ağustos dönemine ilişkin hesaplamasında ise günlük ortalama ihracat 3,58 milyon varil oldu. Bu rakam önceki dört haftaya göre yüzde 14,8 daha düşük.
 
İzvestiya'ya konuşan uzmanlara göre düşüşün temel nedeni arzın kalıcı biçimde azalması değil, özellikle Novorossiysk çevresindeki liman altyapısına yönelik İHA saldırılarının yarattığı sorunlar.
 
Sevkiyatların bir bölümü Karadeniz’den Baltık limanlarına yönlendiriliyor. Rus petrolünün ana müşterileri konumundaki Hindistan ile Çin’in alımları ise sürüyor. Hindistan’ın Rusya’dan günlük petrol ithalatı yaklaşık 2,7 milyon varil düzeyinde bulunuyor.
 
Deniz ihracatındaki düşüşün küresel petrol fiyatları üzerindeki etkisinin şimdilik sınırlı kalması bekleniyor. Uzmanlar, piyasadaki fiyatların Rusya’nın sevkiyatlarından çok OPEC+ kararları, Çin’in talebi ile Ortadoğu’daki gelişmeler tarafından belirleneceğini düşünüyor. Özellikle Hürmüz Boğazı çevresindeki belirsizliklerin petrol fiyatlarını desteklemesi, Rusya’nın azalan ihracat gelirlerini kısmen telafi edebilir.
 
26.8.2026
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Ukrayna krizinin bu yıl içinde çözülme ihtimali sizce nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Size daha iyi bir deneyim sunmak için çerezleri ve verileri kullanıyoruz.
Gizlilik politikamızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Kabul Et Reddet