"En zor günler geride kalmadı"
Rusya’da halkın büyük bölümü ülke için en zor dönemin henüz yaşanmadığını düşünüyor. Devlet kontrolündeki Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) verilerine göre Rusların yüzde 66’sı en ağır günlerin gelecekte olduğunu belirtiyor. Bu oran, Kasım 2021’den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.
Söz konusu dönemde toplumdaki kaygılı beklentiler, koronavirüs salgını ile kamuya açık alanlara girişte QR kodu uygulamasının etkisiyle yükselmişti. Yeni sonuçlar, ekonomik ve sosyal koşullara ilişkin belirsizliğin halkın geleceğe yönelik değerlendirmelerine yeniden yansıdığını gösteriyor.
Bununla birlikte VTsIOM araştırmaları Rus toplumunda olumlu duyguların da korunduğuna işaret ediyor. Kurumun verilerine göre nisan ayında her üç Rus’tan biri kendi duygusal durumunu “neşeli” olarak tanımladı. Böylece ülkede geleceğe ilişkin kaygılar artarken, önemli bir kesimde olumlu ruh halinin de devam ettiği görülüyor.
20.8.2026

Реклама