Suudiler vizeyi kaldırdı, 3 ülkeyle daha yakında kalkıyor
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Malezya, Kuveyt ve Bahreyn ile vizesiz seyahat düzenlemesi üzerinde çalışıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerin yakın gelecekte Rus vatandaşları için vizesiz destinasyonlar arasına katılabileceği belirtildi.
Bakan Maksim Reşetnikov, Malezya, Bahreyn ve Kuveyt ile vizesiz rejim planlarını ilk kez Nisan ayı başında duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise bu konuda çalışmaların 2023 yılından beri sürdüğünü açıklamıştı.
Öte yandan Rusya ile Suudi Arabistan arasında karşılıklı vize muafiyeti anlaşması da 11 Mayıs itibarıyla yürürlüğe giriyor. Anlaşmaya göre Rus vatandaşları Suudi Arabistan’da bir takvim yılı içinde toplam ya da kesintisiz olarak 90 güne kadar vizesiz kalabilecek. Ancak çalışma, eğitim, uzun süreli ikamet ile hac ve umre ziyaretleri için özel vize alma zorunluluğu devam edecek.
Bakanlık verilerine göre Nisan 2026 itibarıyla Rus vatandaşları 86 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Ayrıca 38 ülkede elektronik vize veya sınır kapısında vize uygulamasıyla kolaylaştırılmış giriş sistemi bulunuyor.
12.5.2026

Реклама