Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Rusyadan Sevgilerle

Rusya seferleri: Hazırlık var, uçuş yok

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rusya ile uçuşların bugünden itibaren başlatılmasına hazır olunduğu konusunda iki ülkenin mutabık kaldığını bildirdi. Bunun Moskova'ya verilen, "Her an uçuşa hazırız" mesajı olduğu belirtiliyor. Şimdi Rusya'nın dış hat seferlerine başlanacak ülkeleri ve zamanını açıklaması bekleniyor.  

Moskova'da THY uçuşlarının yapıldığı Vnukovo Havalimanı basın merkezinden RNS Radyosu'na yapılan açıklamada, "Şu an uçuş tabosunda THY yok" dedi. Rus yetkili, 
"THY'nin uçuşlarının ne zaman başlayacağına dair kesin bir tarih olmadığı, uçuş planı konusunda müzakere sürecinin devam ettiği" bilgisini verdi.
 

Точной даты возобновления полетов турецкой авиакомпании Turkish Airlines из московского аэропорта Внуково пока нет, план полетов находится в процессе согласования, сообщили RNS в пресс-службе аэропорта.
 
«В настоящее время расписание полетов авиакомпании Turkish Airlines составляется, точной даты возобновления полетов пока нет, план полетов - в процессе согласования», - сообщили в пресс-службе.
 
Как уточнил источник RNS в авиаотрасли, маловероятно, что авиасообщение на регулярной основе начнется «раньше следующей недели».
 

RIA ajansı, Rus makamlarının "bugün seferlere başlanacağını" doğrulamadığını, henüz verilmiş bir karar olmadığını duyurdu. Rusya'dan, Türkiye'nin de dahil olduğu "uçuşların ilk başlatılacağı ülkeler ve uçuş tarihleri" açıklamasının bu akşam yapılabileceği belirtiliyor. Daha önce hükümet, ilgili resmi kurumlara ve Rus hayaolları şirketlerine, 15 Temmuz'a kadar bu konuda hazırlıkların tamamlanması talimatı vermişti. Gazeta.ru ise turizm sektörüne dayanarak, 1 Ağustos'tan önce uçuş beklemenin "aşırı iyimserlik" olacağını yazıyor. 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle atılan adımlar kapsamında 11 Haziran itibarıyla 31 ülkeyle seferlere başlandığını hatırlatarak, "Bugün itibarıyla Rusya ile de uçuşların başlatılması konusunda mutabık kaldık." dedi. Bakan, bu açıklamayı ajanslara yaptıktan sonra, tweet atarak da tekrarladı:





Diğer yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili kurumlara iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasını müzakere etme talimatı verdiğini ifade etti.


Bu arada "uçuşların bugün başladığı" iddiaları Rus tarafından doğrulanmadı. "Uçuşların başlatılması için bugün itibarıyla mutabık kalındı" ifadesinin, bakanın sözlerine atfen Türk medyasınıda "Seferlerin bugün başlatılmasında mutabık kalındı" şeklinde yorumlanması ve bunun Rus ajanslarına da Türkiye'den böyle çevrilmesi dikkati çekti. Bu haberler bir çok kişide "Bugünden itibaren normal seferler başlıyor" heyecanı yarattı ve bilet arayışı başladı ama, şu alamada başlanan şeyin "müzakereler olduğu" anlaşıldı.
 
Lenta.ru, Rusya Ulaştırma Bakanlığıu yetkililerinin Türkiye'den gelen açıklamayı yorumlamaktan kaçındığını duyurdu.

Tüm Rusya vatandaşları için uçuşların başlaması için Rus hükümetinin kararı ve sınırların açılması gerekiyor. Şu aşamada bu izinler verilmiş değil. 
 

Sivil Havacılık Genel Müdür Bahri Kesici imzasıyla Rusya Sivil Havacılık Kurumu'na bu sabah yollanan mektupta, Türkiye'nin 15 Temmuz'dan itibaren seferleri başlatmaya hazır olduğu bildirilmişti. 

Rus tarafı konuyla ilgili 13 Temmuz'da Türkiye'ye bir mektup yollayarak uçuş hazırlıklarının ve koronavirüs önlemlerinin son durumu ile ilgili bilgi istemişti.

Şimdi konuyla ilgili Rus tarafından resmi bir açıklama bekleniyor. 

Daha önce THY, Rusya seferlerine 1 Ağustos'tan itibaren başlayacağını kendi web sitesinden ilan etmişti.

Konu TürkRus.Com'da şu haberle yer almıştı:
 

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan yurt içi ve yurt dışı seferlerine yeniden başlayan Türk Hava Yolları, (THY) yeni eklenen hatlar ile temmuz ayı uçuş planını güncelledi. Rusya henüz dış uçuşları başlatma kararı almamasına rağmen, THY ağustos için Rusya'ya uçuş planlarını netleştirdi.

THY web sitesinde, Moskova'ya 1 Ağustos'tan itibaren haftada 14 uçuş, St. Petersburg'a 2 Ağustos'tan başlayarak haftada 5 uçuş, Kazan'a Ağustos'tan itibaren haftada 3 uçuş, Rostov-na-Donu'ya 3 Ağustos'tan başlayarak 4 uçuş, Krasnodar ve Soçi'ye ise 5 Ağustos'tan itibaren 3 uçuş  yapılacağı bildirildi.
 
THY açıklamasında, 11 Haziran'da yurt dışı uçuşlarını kademeli olarak başlatan THY'nin, 1 Ağustos itibarıyla İran'da Şiraz, Tebriz, Irak'ta Bağdat, Erbil ve Süleymaniye, Kuveyt, Abu Dabi, Dubai, Suudi Arabistan'da Riyad, Damman ve Cidde, Hindistan'da Mumbai ve Delhi, Kırgızistan Bişkek, Özbekistan Taşkent, Cezayir'de Konstantin ve Vahran, Mısır'da İskenderiye, Hurgada ve Sarm-El-Seyh, Tunus, Kemarun'da Douala ve Yaounde, Kenya'da Nairobi, Gana'da Akra, Güney Afrika'da Cape Town ve Johannesburg, Tanzanya'da Darrüsselam ve Zanzibar'a uçuşlarına başlamayı planlandığı kaydedildi.

15.7.2020

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?



©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама