Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Dağıstan'da afet alarmı: Nehir taştı, baraj çöktü

Rusya Federasyonu'na bağlı Kafkas cumhuriyetlerinden Dağıstan'ın tarihi Derbent bölgesinde, aşırı yağışlar nedeniyle Gedjuk Rezervuarı'nın toprak barajı patladı. Baraj setinin yıkılmasıyla birlikte sular altında kalan Mamedkala kasabasında onlarca ev zarar görürken, bölgedeki 5 yerleşim biriminden yaklaşık 4 bin 165 kişinin tahliye edilmesi için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Acil Durumlar Bakanlığı (MCH), bölgeye 40 kişilik hava mobil ekibi ve çok sayıda teknik ekipman sevk ederek geçici barınma merkezlerini devreye soktu. Su basan sokaklarda sandallarla tahliye çalışmaları zorlukla devam ediyor. 
 
Kommersant ve RBC'nın aktardığına göre yükselen su seviyesi, bölgedeki ulaşım ağını da felç ederek "Kavkaz" federal otoyolunda bulunan bir köprünün çökmesine neden oldu. Dağıstan Savcılığı ve yerel trafik polisinden yapılan açıklamalara göre, Gedjuh köyü yakınlarında seyir halindeki bazı araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Kayıp kişileri bulmak için kurtarma ekipleri bölgede yoğun bir çalışma yürütürken, her iki yönde de trafiğe kapatılan otoyolda ulaşımın yeniden tesisi için suyun çekilmesi bekleniyor.
 
Mart ayının sonundan bu yana devam eden sağanak yağışlar, Dağıstan genelinde yaklaşık bin evin ve 42 yol güzergahının sular altında kalmasına yol açtı. Başkent Mahaçkale'de sel nedeniyle çok katlı bir binanın yıkılması üzerine açıklama yapan Dağıstan lideri Sergey Melikov, felaketin boyutlarını inşaat hatalarının artırdığına dikkat çekti. Bölge yetkilileri, yağışların devam etme riskine karşı vatandaşları 112 acil yardım hattı üzerinden iletişimde kalmaya ve tahliye emirlerine uymaya çağırıyor.
 
5.4.2026

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
2026'nın ilk çeyreği iş açısından beklentinizi karşıladı mı?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама