2.el otomobil fiyatları geriledi
Rusya’da ikinci el otomobil piyasasında 2026 yılının ilk çeyreğinde dikkat çeken fiyat düşüşleri yaşandı. Avito Auto verilerine göre en büyük değer kaybı Lada Kalina modelinde görüldü. Bu araç yüzde 12 ucuzlayarak ortalama 328 bin rubleye, yani yaklaşık 4 bin 300 dolara geriledi.
Listede ikinci sırada Toyota Land Cruiser Prado yer aldı. Modelin fiyatı yüzde 11 düşerek 3 milyon 800 bin rubleye indi. Bu da yaklaşık 50 bin dolara karşılık geliyor. Üçüncü sırada ise Renault Logan bulunuyor. Bu model yüzde 8 değer kaybederek 560 bin ruble, yani yaklaşık 7 bin 400 dolar seviyesine geriledi.
Fiyat düşüşü yalnızca bu modellerle sınırlı kalmadı. Nissan X-Trail ve Ford Focus modellerinde yüzde 7, Lada Niva, Hyundai Santa Fe ve Lada Priora’da ise yaklaşık yüzde 6 oranında gerileme kaydedildi. Uzmanlar, piyasalardaki talep değişimi ve ekonomik koşulların bu düşüşte etkili olduğunu belirtiyor.
Bölgesel olarak en sert düşüş Sibirya Federal Bölgesi’nde görüldü. Bu bölgede ikinci el araç fiyatları ortalama yüzde 8 gerileyerek yaklaşık 2 milyon ruble seviyesine indi. Kuzey Kafkasya ve Uzak Doğu bölgeleri de fiyat düşüşünde öne çıkan diğer bölgeler arasında yer aldı.
20.4.2026

Реклама