Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Rusya'nın Eurovision alternatifi bu akşam: Kimler katılıyor?

Rusya'nın 2022'de Eurovision'dan men edilmesinin ardından başlattığı şarkı yarışması Intervision, bu akşam Moskova yakınlarındaki Live Arena'da düzenlenecek. 23 ülkenin katılacağı organizasyon için hükümet tarafından 750 milyon ruble (9 milyon dolar) bütçe ayrıldı.
 
RIA Novosti’nin aktardığına göre, Intervizyon”un finaline tüm biletler etkinlikten bir gün önce tamamen tükendi. İki gün kala amfitiyatronun orta bölümünde 50 bin ruble karşılığında bilet bulmak mümkünken, son 24 saatte hiçbir seçenek kalmadı. Final saat 20.00’de yapılacak. Bilet satışları 1 Ağustos’ta başlamış, 22 Ağustos’ta ise yeni bir satış dalgası açılmıştı. Yarışmanın finali ve sahne arkası görüntüleri VK Video üzerinden çevrim içi yayınlanacak.
 
Rusya'yı, Maksim Fadeyev'in bestelediği "Pryamo po serdtsu" şarkısıyla milliyetçi profiliyle tanınan Şaman temsil edecek. Yarışmanın sunuculuğunu Rusya adına Aleksey Vorobyov ve Aida Garifullina, uluslararası sunuculuğunu ise Hint oyuncu Stefi Patel ve Çinli şovmen Meng Lei üstlenecek. Yarışmanın ödülü ise 30 milyon ruble olarak açıklandı (360 bin dolar).
 
Yarışmaya katılan 23 ülke şöyle sıralanıyor:
 
  1. Rusya

  2. Belarus

  3. Brezilya

  4. Venezuela

  5. Vietnam

  6. Mısır

  7. Hindistan

  8. Kazakistan

  9. Katar

  10. Kenya

  11. Çin

  12. Kolombiya

  13. Küba

  14. Kırgızistan

  15. Madagaskar

  16. Birleşik Arap Emirlikleri

  17. Suudi Arabistan

  18. Sırbistan

  19. Amerika Birleşik Devletleri

  20. Tacikistan

  21. Özbekistan

  22. Etiyopya

  23. Güney Afrika Cumhuriyeti

Azerbaycan başlangıçta adaylar arasında yer alsa da siyasi gerginlikler nedeniyle yarışmadan çekildi. Yarışmanın resmi web sitesi için TIKLAYIN

Organizasyonun gelir modeli, devlet bütçesinin yanı sıra sponsorluk anlaşmaları ve bilet satışlarına dayanıyor. VTB bankası, reklam şirketi RWB, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar Kültür Bakanlıkları resmi sponsorlar arasında. Sektör kaynakları, bir sponsorluk paketinin 100-150 milyon rubleye mal olduğunu belirtiyor. Bilet fiyatları ise 3 bin ile 96 bin ruble arasında. Konuyu haberleştiren RBC gazetesi, Eurovision'un onlarca yıllık marka değeri ve yüz milyonlarca izleyicisiyle kıyaslandığında Intervision'un henüz çok daha küçük ölçekte olduğuna, ancak yeni olmasının bir ilgi yaratma potansiyeli taşıdığına dikkat çekiyor.
 
Brand Analytics verilerine göre, Intervision son bir yılda kez internet platformlarında yaklaşık 210 bin kere anıldı. Değinmelerin yüzde 88'i Rusça sosyal medyada gerçekleşirken, tonun genel olarak olumlu ile nötr arasında olduğu tespit edildi. Olumlu mesajlarda yarışmanın tarihi önemi, kültürel alışveriş ve katılımcı sanatçılara duyulan sempati vurgulanırken, negatif eleştirilerin daha çok teknik konular ve bireysel performanslarla sınırlı kaldığı belirtiliyor. 
 
20.9.2025

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Trump'ın barış müzakerelerinden sonuca varmadan çekilme ihtimali...
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама