Öteki gündem: Dört Rustan biri Mars'a gitmek istiyor
Hükümete bağlı kamuoyu yoklama kurumu VTsİOM'un Kozmonotlar Günü vesilesiyle düzenlediği ankete katılan Rusya vatandaşlarının yüzde 24'ü Mars'a gitmek isteyebileceklerini söyledi.
Turist olarak Ay'ı ziyaret etmek istediğini beyan edenlerin oranı yüzde 10 bulundu. Katılımcıların yüzde 9'u Venüs'ü, yüzde 6'sı Jüpiter'i, yüzde 5'i de Satürn'ü görmek istiyor. Uzay yolculuğu fikriyle ilgilenmediklerini beyan edenler yüzde 28'lik yekün tutuyor.
Katılımcıların yüzde 45'i önümüzdeki 50 yıl içinde Mars'a pilotlu uçuşların başlayacağı kanısında. 2014 yılında yapılan benzer ankette. bu oran yüzde 16 olarak bulunmuştu.
Önümüzdeki 50 yıl içinde Ay'da kalıcı bir üs kurulacağı fikrindekilerin oranı da yüzde 37.
50 yıl içerisinde uzaylıların insanlarla temasa geçeceği fikrini benimseyenlerin oranı yüzde 10 bulundu.
Uzayın devletler arası bir rekabet ve savaş alanına dönüşmesinden endişe eden Rusların oranı ise yüzde 35. 2014'te düzenlenen ankette bu oran yalnızca yüzde 7 idi.
14.4.2023

Реклама