Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Moskova'da inşaatçılardan rüşvet alan bürokrat gözaltında

Rusya'da Savnma Bakan Yardımcısı Timur İvanov'un tutuklanmasının ardından bir başka yankı yaratan gözaltı daha gerçekleşti. Kısa süre önce görevinden istifa eden Moskova bölge hükümeti birinci başkan yardımcısı Svetlana Strigunkova gözaltına alındı.
 
Strigunkova en az 150 milyon ruble tutarında rüşvet almakla suçlanıyor.
 
Lenta.ru'ya göre, daha önce bölge sağlık bakanı olan Strigunkova'nın, Moskova yakınlarındaki hastanelerin yenilenmesi projelerini yürüten inşaat şirketlerden rüşvet aldığı iddia ediliyor. Strigunkova'nın evinde yapılan aramada yüklü miktarda nakit para, mücevher ve çok sayıda lüks eşya ele geçirildi.
 
Öte yandan Rusya basınına yansıyan son haberlere göre, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yardımcısı Timur Ivanov'u mahkeme tarafından dün iki ay süreyle tutuklama kararı verilmesinin ardından resmen görevden aldı. İvanov 2018-2023 yılları arasında en az 1,2 milyar ruble (13 milyon dolar) rüşvet almakla suçlanıyor.
 
RBC'ye konuşan bir kaynak, "Rusya Savunma Bakanı'nın emriyle Timur Ivanov, federal devlet kamu hizmeti olan  'Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı' görevinden azledildi" dedi.
 
İvanov 15 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Son haberlere göre İvanov ve aile yakınlarının mülklerine de ihtiyaten el kondu. FSB hapishanesine sevkedilen İvanov'un sorgusu sonrası yeni gözaltılar bekleniyor. 
 
Önceki gelişmeler:
 
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov,  "büyük ölçekte rüşvet alma" suçlamasıyla bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. ​​İvanov, soruşturma nedeniyle 23 Haziran'a kadar iki ay boyunca tutuklu kalacak. İvanov suçlamaları kabul etmedi. İvanov ile birlikte, yakın arkadaşı olan Sergey Borodin'in de (sağda) aynı suçtan yargılanmak üzere tutuklandığı açıkandı. 
 
Savcılık Ivanov'un "üçüncü şahıslarla birlikte organize suç işlediği" görüşünde.komplosuna" girdiğine inanıyor. Buna göre  özellikle Milli Savunma Bakanlığı'nın müteahhitlik ve taşeronluk işleri sırasında büyük ölçekte rüşvet alındığı, iddialar arasında. Soruşturma ve aramalar, Rusya'nın farklı bölgelerinde yürütülüyor. 
 
İzvestiya'ya konuşan bir kaynak, "bakan yardımcısıyla birlikte karmaşık bir aracılar zinciri yoluyla rüşvet ve yolsuzuk suçlarına karıştığı düşünülen çok sayıda kişinin gözaltına alındığını" söyledi. 
 
 
Dünkü gelişmeler:
 
Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun rüşvetle suçlanan yardımcısı 49 yaşındaki İvanov, ordunun mal, hizmet satın alımları ve inşaat işleri dahil geniş bir yetkiye sahip.
 
Kremlin Sözcüsü Peskov, Başkan Putin ve Savunma Bakanı Şoygu'ya, İvanov'un gözaltına alındığı konusunda bilgi verildiğini söyledi. İvanov bu sabah savunma bakanlığında üst düzey komutanlara toplantı yaptıktan sonta gözaltına alındı. 
 
İvanov'un gözaltına alınma gerekçesi olarak gösteriken ceza yasası maddesi, 1 milyon rubleden başlayan rüşvet suçlarını düzenliyor. Bu suçu işleyenlerin 15 yıla kadar hapsi isteniyor. 
 
İvanov'un eşi ve yakınlarının magazin sayfalarına yansıyan gösterişli yaşamları bir süredir sosyal medyaya fotoğraflarla yansımıştı. 
 
Soruşturmaya yakın bir kaynak, Timur İvanov'un yanı sıra "karmaşık bir aracılar zinciri" yoluyla yasadışı servet transferine karışan çok sayıda kişinin daha gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınanların isimleri açıklanmadı.
 
Bir TASS kaynağı, Ivanov'un uzun süredir "operasyonel takip" altında olduğunu ve soruşturmanın FSB askeri karşı istihbarat teşkilatı tarafından yürütüldüğünü açıkladı. 
 
 

 
Timur Ivanov, Mayıs 2016'da cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile savunma bakan yardımcılığına atandı.
 
Daha önce İvanov, 1999'dan 2012'ye kadar yakıt ve enerji kompleksi sektöründe çalıştı, ardından Moskova bölgesi hükümetinin başkan yardımcısı oldu, 2013'ten 2016'ya kadar savunma bakanlığının inşaat grubu Oboronstroy'a başkanlık etti.
 
Kommersant'ın haberine göre İvanov, 2018 yılındaki aile geliri 136,7 milyon ruble ile Forbes'un "Rusya'nın En Zengin Güvenlik Güçleri - 2019" sıralamasında yer aldı.
 
İvanov'un eşi Svetlana Zaharova'nın iş kadını olduğu ve "sosyetik yaşam tarzı ile" sürekli gündeme geldiği de Rus basınına yansıyan haberler arasında.
 
 
 
25.4.2024

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама