Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Nâzım Hikmet Moskova'da anılacak

Nâzım Hikmet ölümünün 60. yılında Moskova’da düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan sonra RTİB, bu sene de TC Moskova Büyükelçiliği, RTİB, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve Nâzım Hikmet Kütüphanesi işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. 
 
Açıklamada şöyle denildi:
 
"Anma programı bu yıl 3 haziran 2023 Cumartesi günü saat 10:00 da şairin mezarı başında gerçekleştirilecektir. 
 
Novodeviçi mezarlığında düzenlenecek olan program, şairi anma konuşmaları ve mezarına çiçek bırakma töreni şeklinde gerçekleştirilecektir.
 
Mezarbaşı anma programından sonra, RTİB,  Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ve Nâzım Hikmet Kütüphanesi işbirliği ile aynı gün Yunus Emre Enstitüsünde saat:13:00 de, Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu büyük yazar Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve gazeteci yazar Zeynep Oral’ın konuşmacı olarak katılacağı  Söyleşi ile devam edecektir.
 
10:00 Nâzım’ın Novodeviçi Mezarlığı başında buluşma ve anma töreni Adres: Lujnezkiy Proezd No:2 (Metro Sportivnaya)
 
13:00 Ayşe Semiha Baban ve Zeynep Oral Söyleşi (Yunus Emre Enstitüsü- ул.Верхняя Радищевская 5 строение 5)
 
Daha önce Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan etkinliklere dair yapılan açıklamada da şu bilgilere yer verilmişti:
 
"Türk şiirinin evrensel ismi, Türkiye ile Rusya arasındaki ortak değerimiz Nâzım Hikmet’i ölümünün 60. yıldönümünde, hayata gözlerini kapadığı Moskova’da anıyoruz.
 
Bu Yılki Ödüller Hem Rusya Hem de Türkiye’ye
 
Bu yıl "Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü” daha önceki yıllarda yapıldığı gibi bir Türk bir de Rus tarafı olmak üzere iki ayrı isme takdim edilecek. Rus tarafında Nâzım Hikmet’in büyük aşkı ve eşi Vera Tulyakova-Hikmet’in kızı, tiyatro bilimci ve profesör Anna Anatolyevna Stepanova, Türk tarafında ise tiyatro eleştirmeni, gazeteci, yazar ve PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine ve Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunmasına yönelik katkılarından ötürü ödüllerin sahibi olacaklar.
 
Moskova’da Onur Akın Konseri
 
3 Haziran Cumartesi günü akşamı Moskova’nın önde gelen gösteri merkezlerinden Russkaya Pesnya’da gerçekleştireceğimiz etkinlik saat 19.00’da başlayacak. 
 
Programın konser bölümünde bu yıl; Seviyorum Seni, Yağmur Yüreklim, Ey Hayat, Gaybana Geceler gibi birçok eseriyle gönlümüzde taht kurmuş, ülkemizin ünlü sanatçılarından Onur Akın bizlerle olacak ve hazırlanan özel repertuar ile birbirinden ünlü şarkılarının yanı sıra Nâzım Hikmet’in eserlerinden bestelenen şarkılar ve türküleri misafirlerimizle paylaşacak.
 
Koreografik Halk Dansları Topluluğu İzleyiciyle Buluşacak
 
Ayrıca Moskova Güzel Sanatlar Koleji Koreografik Halk Dansları Topluluğu, Nâzım Hikmet Anma Etkinliği için farklı ekipler ve koreografilerle hazırlamış oldukları dans gösterileri ve sahne şovlarıyla etkinliğimize renk katarak misafirlerimize dopdolu bir program sunacaklar.
 
Novodeviçi’de Anma Töreni
 
3 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde, Moskova Yunus Emre Ensitüsünün düzenlediği ve Vakfımızın katılımıyla gerçekleşecek olan mezar başındaki anma törenine, Moskova Nâzım Hikmet Vakfı Gençlik Komitesi öncülüğünde, üniversite temsilcilerimiz ve öğrenci gruplarıyla birlikte katılım sağlayacağız.
 
Uluslararası Gençlik Konferansı Sonbaharda!
 
Her yıl aynı tarihlerde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Bilimsel ve Uygulamalı Gençlik Konferansı bu yıl akademik takvimde özellikle üniversite öğrencileri için yoğun bir döneme denk gelmesi sebebiyle sonbahara ertelenmiştir. İlerleyen süreçte konferansın tarihi ve gerçekleştirileceği şehir Vakfımız tarafından ayrıca duyurulacaktır. 
 
3 Haziran Cumartesi akşamı saat 19.00’da Russkaya Pesnya Gösteri Merkezinde gerçekleştireceğimiz konser ve etkinliğimiz ücretsizdir. Katılmak isteyen misafirlerimizin aşağıda yer alan bağlantı linki üzerinden başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.
 
Link; https://nazimhikmet.com/nazimi-aniyoruz-2023-moskova/
 
3 Haziran günü hep birlikte Russkaya Pesnya’dayız! 
 
Tüm Nâzım Dostlarını Bekliyoruz! 
 
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için; info@nazimhikmet.com"
 
18.5.2023
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама