Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Sahte fitness uygulamasıyla Telegram'da virüs yayılıyor

Rusya’da siber suçluların yeni yöntemi, fitness uygulaması görünümlü zararlı yazılımlar oldu. F6 şirketinin verilerine göre saldırganlar, popüler spor markalarının sahte Telegram kanallarını açarak kullanıcılara “fitness asistanı” adı altında uygulama indirtmeye çalışıyor. Uzmanlar, binlerce kişinin bu tuzağa düşmüş olabileceğine dikkat çekiyor.
 
Paylaşılan bağlantılar üzerinden indirilen dosyalar gerçekte zararlı APK yazılımları içeriyor. Sahte kanallardan birinin 5 bin 500 aboneye ulaştığı, görünüm olarak resmi hesaplardan neredeyse ayırt edilemediği belirtiliyor. Bu durum kullanıcıların dolandırıcılığı fark etmesini zorlaştırıyor.
 
Uygulama yüklendikten sonra cihazdaki verilere erişim talep ediyor. Bildirimler, SMS okuma ve gönderme izinleri üzerinden kullanıcı hesaplarına erişim sağlanıyor. Amaç, mağdurların banka hesaplarından para çekmek. Uzmanlar, bu tür izin taleplerinin kritik risk oluşturduğunu vurguluyor.
 
Siber saldırganlar yalnızca fitness uygulamalarıyla sınırlı kalmıyor. Sağlıklı yaşam temalı sahte kanallar, maraton kayıtları için botlar gibi farklı yöntemler de kullanılıyor. Yetkililer, bilinmeyen bağlantılara tıklanmaması, uygulamaların yalnızca resmi kaynaklardan indirilmesi, izinlerin dikkatle incelenmesi gerektiğini hatırlatıyor. Bir gün önce güvenlik güçleri, Telegram üzerinden sahte ilaç satışı yapan dolandırıcılara karşı da uyarı yayımlamıştı.
 
3.4.2026
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
2026'nın ilk çeyreği iş açısından beklentinizi karşıladı mı?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved Юридическая информация
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама