Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
BASINDAN SEÇMELER

Rönesans'tan Rusya’ya hastane hamlesi

Türkiye’de dört "şehir hastanesi” projesini gerçekleştiren Rönesans Holding, bu deneyimini Rusya’ya taşıyacak önemli bir anlaşmaya imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Moskova’ya yaptığı ziyaret sırasında, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RFPİ) ile Rönesans Holding arasında yatırım anlaşması imzalandı.

Buna göre, Rusya’da farklı üniversitelere bağlı olarak, 15 modern bölge hastanesi, işbirliği içinde hayata geçirilecek.

İnşa edilecek hastaneler, tüm çağdaş donanımlarla, dünyanın ve Rusya’nın önde gelen hastanelerini veri bazında da birbirine bağlayacak. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RFPİ) ile Rönesans Holding’in ortaklığı, bu projelerin yanı sıra Rusya’da medikal ekipmandan ilaca kadar sağlık alanında üretim faaliyetlerine de girişecek.

Anlaşmanın ardından Rusya basınına yapılan açıklamada, 1993’de St. Petersburg’da kurulan Rönesans’ın bugün dünyanın 36’ıncı, Avrupa’nın 9’uncu büyük inşaat şirketi olduğu  vurgulandı. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev, Erdoğan'ın gezisi arifsinde, önceki gün yaptığı açıklamada, 900 milyon euro hacimli bir Rusya-Türkiye ortak yatırım fonunun kurulduğunu söylemişti.

Dmitriyev, fonun iki taraf arasındaki yatırımların hızlandırılması için çok önemli olduğunu ekledi.

Bu arada Rönesans'tan bu sabah yapılan açıklamaya göre proje kapsamında, önde gelen Rus üniversitelerinin ve yabancı üniversitelerin tıp merkezlerine bağlanacak tek bir veritabanı ve ortak bir teknoloji platformunun kullanılacağı, son teknolojiyle donatılmış eğitim ve şehir hastaneleri kurulacak. Bu yaklaşım, dünya standartlarında deneyim ile en gelişmiş uygulamaları, Rönesans Holding’in altyapı inşaatı, proje uygulama ve destek alanlarındaki uzmanlığı ile buluşturuyor.

Aöıklamada şu bilgilere yer verildi:
RDIF-Rönesans Holding ortaklığı, yalnızca tıbbi ünitelerin kalite ve kurulum açısından üst seviyede olmalarını sağlamakla kalmayacak; aynı zamanda tıbbi ekipmanların, sarf malzemelerinin, tıbbi cihazların ve ilaçların da gerektiği gibi yenilenmesini destekleyecek. Bu iş birliği, Rusya’da yeni tıbbi ekipmanların, sarf malzemelerinin, tıbbi cihazların ve temel ilaçların kullanılmasına da ön ayak olacak.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) CEO’su Kirill Dmitriev; “RDIF ve Rönesans Holding’in başarılı ortaklığı sayesinde Rus üniversitelerinde 15 eğitim ve araştırma hastanesi kurmayı planladığımız büyük ölçekli yeni bir projeyi başlatabiliyoruz. Bu proje ile akademik düzeydeki tıp eğitiminde kalite yükselecek, biyomedikal ve dijital teknoloji alanlarındaki üst düzey bilimsel başarılardan faydalanılacak ve “Bilim” ve “Sağlık” adlı ulusal projelerde belirlenmiş olan hedefler gerçekleştirilecek” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “RDIF ile Rönesans arasında gerçekleşen her türlü iş birliği, Rusya ve Türkiye için de stratejik önem taşımaktadır” dedi. Rusya’nın birçok önemli projesinde Rönesans’ın yer aldığını vurgulayan Ilıcak, bugüne kadar sadece Rusya’da yaklaşık 1,3 milyar dolar tutarında gayrimenkul yatırımına imza attıklarını belirtti.

RDIF ile 2017’den bu yana farklı kapsamlarda iş birlikleri açıkladıklarını hatırlatan Ilıcak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün, Rusya’nın farklı bölgelerinde inşa edilecek, 15 eğitim ve araştırma hastanesi için ilk adımları atıyoruz. Rönesans’ın Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde ettiği tecrübeyi, bu projeyle birlikte Rusya’ya taşıyacağız. 28 farklı ülkede müteahhitlik deneyimine sahip bir şirket olarak, sağlık alanında ileri teknolojiyle birlikte şekillenen bilgi birikimimizle, bu projenin Rusya’nın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesine önemli katkı sunacağımıza inanıyoruz.”

İlk temeller 2016'da atılmıştı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ve Rönesans Holding 2016 yazında, St. Petersburg Ekonomik Forumu sırasında ilk stratejik işbirliği anlaşmasını imzalamıştı. Anlaşmaya Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriyev ve Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak imza koymuştu.  (Fotoğrafta)

Anlaşma, sağlık, inşaat, altyapı ve ticari gayrimenkul sektörleri öncelikli olmak üzere, ortak yatırımlar yapılmasını öngörüyordu.

O tarihte Rönesans'tan yapılan açıklamada, "Taraflar bu anlaşma ile, Rusya Federasyonu’nda önemli yatırım fırsatlarına odaklanacak. Anlaşma kapsamında, sağlık, inşaat, altyapı ve ticari gayrimenkul sektörleri öncelikli sektörler olarak belirlendi" denilmişti. 
 
Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, anlaşmayı “Bu ülkede doğmuş olan bir şirket olarak, Rusya’yı her zaman en sağlam ve en önemli ülkelerden biri olarak değerlendirdik” diye konuştu. “Kurulduğumuz günden bu yana, çok farklı projeleri başarı ile tamamladık ve bu pazarda güçlü ilişkiler geliştirdik. Bu ilişkileri bir adım daha ileri götürerek RDIF ile ortaklık kurmaktan ve Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortaklığının güçlenmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Her iki ülkede de ortak projeleri hayata geçirmemizi sağlayacak bu işbirliğinin, hem Rusya hem de Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inancımız tam” diye yorumlamıştı.

Bir başka ortaklık

Rönesans'ın 2,2 milyar $'lık  bir başka projeye  Rusya'da ortak olduğu haberi, bu yıln şubat ayı başında TürkRus.Com'a şu haberle yansımıştı:

Rönesans İnşaat, Rus devlet teknoloji kurumu Rosteh ile ortak projeye hazırlanıyor. Rus basınına yansıyan haberlere göre Rönesans, “Enerji ve Atıklar” adlı proje kapsamında inşa edilecek çöp geri dönüştürme tesislerinin inşasında yer alacak. 

RBC’nın haberine göre, maliyeti 150 milyar ruble (2,28 milyar dolar) olarak açıklanan proje için kurulan AGK-1 adlı proje şirketinde Rönesans azınlık hissesi sahibi olacak.

Rönesans’ın ortağı olduğu “Enerji ve Atıklar” adlı proje, çöp atıklarının enerjiye dönüşümü için dört fabrika inşa edilmesini öngörüyor. Fabriaklarının üçünün Moskova yakınlarında, birinin Tataristan’ın başkenti Kazan’da inşa edileceği belirtiliyor.

Proje, Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu, Japon-İsviçre ortaklığındaki Hitachi Zosen Inova ve Rosteh’in bünyesindeki RT-İnvest’in ortaklığında hayata geçirilecek. 

RT-İnvest Genel Müdürü Andrey Şipelov, “Ortağımız olan Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu’nun sayesinde, inşaat alanında çok büyük tecrübe sahibi olan Rönesans Holding de projeye katıldı” açıklamasını yaptı. 

Moskova ili sınırlarında kurulacak fabrikaların yılda 2,8 milyon ton katı atık geri dönüşüm kapasitesinde olacağı belirtiliyor. 

9.4.2019

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама