Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
EKONOMİ

Dedeman Moskova otelini açtı

Türkiye'nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, Moskova'nın gelişmekte olan önemli bölgelerinden Izmailovo'da, 27 Mayıs'ta yeni oteli Park Dedeman Izmailovo Moskova'nın resmi açılışını yaparak, Dedeman Grubu'nun yurt içi ve yurt dışında bulunan otel sayısını 16'ya çıkarttı. Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ın da katıldığı törende Dedeman Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rıfat Dedeman, Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Emrullah Akçakaya ve yatırımın sahibi Monolit Kapital Stroy Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Dubar, Moskova Yönetimi Turizm Dairesi Başkanı Vladimir Çernikov da hazır bulundu.

Sputnik News'in haberine göre, Park Dedeman Izmailovo Moskova'nın inşaatına yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımın gerçekleştirildiğini söyleyen Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Rusya pazarına girmekte geç kaldıklarını, ancak burada büyüyeceklerine umutlu baktıklarını söyledi.

"Aslında biz bu coğrafyada varız, ama Rusya Federasyonu’nda yeniyiz. Biz yaklaşık 11 yıldır Özbekistan Taşkent’te, yaklaşık 2 yıldır Kazakistan Özkeman şehrinde varız. Rusya’da yeni kısmet oldu ama burası bir başlangıç olacak ve devamının da geleceğine inanıyoruz. Rusya dünyanın en önde gelen büyük ekonomiye sahip ülkelerinden bir tanesi ve bizim komşumuz. Aynı coğrafyadayız ve ekonomik imkanlarımızın birbirlerini tamamlayan özellikleri var. İki ülke arasında coğrafi avantajlar ve uzun temeli yüzlerce yıla dayanan işbirlikleri var. Bütün bunları göz önüne aldığımız zaman, mevcut iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği potansiyelinin ileriki yıllarda daha çok artacağına inanıyoruz. Malumunuz Türkiye’ye turist gönderen ülkelerden en önde geleni Rusya Federasyonu, birçok Türk iş adamı da Rusya’da ticari faaliyetlerde bulunuyor. Dolayısıyla bir Türk şirketi olarak biz de bu kervana biraz geç olsa da katılmış olduk. Burada potansiyelin olduğunu görüyoruz ve bunun artarak devam edeceğine inanıyoruz. Burası bizim ilk otelimiz oldu. Moskova çok büyük bir şehir, Moskova’nın farklı bölgelerinde de otel projeleri arayışı içerisindeyiz. Moskova’nın dışında Rusya’nın sayısı 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan birçok şehri var. Oralarda da farklı otel projeleri opsiyonları arayışı içerisindeyiz."

Dedeman markasıyla Rusya’da faaliyet göstermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Dedeman Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rıfat Dedeman, “Dedeman Grubu olarak, Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki ekonomik işbirliğine katkı sağlamaktan ve Rusya’da faaliyet gösterecek bir Türk markası olmaktan çok mutluyuz. Moskova büyük kapasiteye sahip bir şehir ve burada bir kaç proje daha gerçekleştirmek isteriz” dedi.

"İstanbul’da bu sene iki otelle beraber toplam otel sayımız dörde çıkıyor. İstanbul gibi bir şehirde dört Dedeman olarak hizmet vermeye başlayacağız. Büyük şehirlerde bazı markaların aynı şehirde 10 tane oteli olabiliyor. Moskova da gerçekten bu kapasitede bir şehir. Moskova yalnız beş yıldızlı otele doymuş. Moskova’nın ihtiyacı olan üç yıldızlı kaliteli oteller. Üç yıldızlı otel demek kaliteli olmayan otel demek değildir. Her hizmeti vermeyeceksiniz ama eğer bir hizmeti veriyorsanız o kaliteli olacak. Bu anlayışla üç yıldızlı otellere Moskova’nın ihtiyacı var. Bu tür otellerin birkaç tanesi neden Dedeman olmasın? Biz Dedeman Otelcilik olarak işletme anlaşmalarıyla büyümeyi planlıyoruz. Grubumuzda 16 otelin şu anda dört tanesinin gayrimenkulü bize ait, diğerleri işletme ve kiralama yöntemiyle çalışıyor. Rusya’da da doğru ortaklıklarla büyümeyi planlıyoruz. Kendimiz gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünmüyoruz, işletmeci olarak yer almayı düşünüyoruz."

Rusya’da farklı otel zincirleriyle rekabet etmeye de hazır olduklarını söyleyen Rıfat Dedeman, Rixos gibi diğer Türk markalarıyla da yeni pazarlarda bulunmalarının birbirlerini destekleyici adımlar olduğunu söyledi.

"Rixos gibi, Dedeman gibi Türk markalarının dünyaya yayılması geç bile oldu. Yani bizim Türkiye’den çıkan markalara sahip çıkmamız gerek. İki Türk markanın da yurt dışında büyümesi birbirini destekler. Rixos’un başka şehirlere açılması Dedeman’a fayda sağlar, Dedeman’ın açılması Rixos’a fayda sağlar. Rekabet olmasıyla beraber bir avantajı da oluyor. Biz bunu destekliyoruz. Ama bir yandan da Rixos daha üst grup müşterilere hitap ediyor, biz ise özellikle Rusya’da iş adamlarına yönelik biznes otellere fokus olmaya planlıyoruz. Bizim otelimiz Moskova’ya iş için gelen iş adamlarına yönelik. İş adamlarının 5 yıldızlı otellerde, büyük SPA’larda, büyük balo salonlarında kullanmadıkları halde maliyetini ödeme zorunluluğu oluyor. Konsept olarak biznes otellerinın büyük balo salonları yok, büyük SPA'sı yok, ama ufak bir fitness’i var, yani sadece ihtiyacınızı karşılayacak hizmeti alıyorsunuz. O yüzden biz iş adamlarına yönelik hizmet sunmayı düşünüyoruz."

1966 yılında turizm faaliyetlerine başlayan Dedeman Grubu; İstanbul, Kapadokya, Palandöken, Rize, Diyarbakır, Palandöken Ski Lodge, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Zonguldak, Park Dedeman Denizli, Park Dedeman Gaziantep, Dedeman Erbil, Dedeman Bostancı İstanbul ve Dedeman Oskemen Tavros otellerinde misafirlerine hizmet vermekte.

29.5.2015




Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама