"Maalesef henüz reformlara hazır değiliz"
“Rusya ekonomisinin kalkınması ve rekabet gücünün artması büyük reformlara bağlı. Ancak ülke henüz bu reformlara hazır değil.” Bu açıklama Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın patronu German Gref’ten geldi.
Rus ajanslarının bildirdiğne göre, Yekaterinburg’da üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Gref, “Bugün maalesef ekonomimizin güçlü olduğunu söyleyemem. Eğer yakın vadede büyük yapısal reformların üzerine eğilmezsek, ekonomik büyüme, kalkınma ve rekabet gücünden yoksun kalırız” dedi.
Reformlarla ilgili tartışmaları bir kenara bırakarak harekete geçilmesi gerektiğini belirten Gref, “Rusya bugün hiçbir reforma hazır değil. Bu reformları yaptığımız zaman, diğer her şeyi gerçekleştirmek mümkün olacak diye konuştu.
German Gref, kısa süre önce Başkan Putin’e, hükümet bünyesinde reformlarla ilgili özel bir merkez kurulması teklifinde bulunmuştu.
30.4.2015

Реклама