Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
EKONOMİ

Aeroflot'un kardeş havayolundan, Pegas Turistik'e 12 milyon dolarlık dava...

Aeroflot'un bölgesel şirketlerinden biri olan Orenburg Arlines, Rusya pazarındaki en büyük Türk kökenli tur operatörlerinden olan Pegas Turistik ile mahkemelik oldu. Rus şirketi, Pegas Turistik'in şirketi olan PGS International Lİmited'ten 461 milyon ruble (yaklaşık 12 milyon dolar) talep ediyor.



Vedomosti gazetesinin bu sabahki haberine göre Orenburg Airlines, 2008-2009 yıllarına ilişkin borcun, Pegas'ın anlaşmayla satın aldığı ama daha sonra kullanmaktan vazgeçtiği charter uçuşlardan kaynaklandığını savunuyor.  Şirket bu nedenle, konuyu Moskova Ticaret  ve Sanayi Odası nezdindeki tahkim mahkemesine götürdü. Dosyayı alan tahim makamı henüz uyuşmazlığın kendi alanına girip girmediğine karar vermedi. 

Gazeteye konuşan Pegas Turistik'in Moskova'daki Genel Müdürü Anna Podgornaya ise, sözkonusu borcu tamamen reddetti. Podgornaya, Orenburg Airlines ise işbirliğini şubat 2013'te, "karşılıklı olarak bir hak talebi olmadığına dair belgeleri imzalayarak" bitirdiklerini ve o tarihten beri kendi kurdukları hava yolları olan "Severniy Veter"i kullandıklarını belirtti.

Podgornaya, Pegas'ın 2013'te Türkiye, Tayland, İspanya başta olmak üzere pek çok ülkeye 3 milyondan fazla turist yolladığını ve 100 milyar rubleden fazla ciro yaptığını vurguladı.   

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı  Dmitri Gorin, "Pegas'ın Rusya'da en büyük tur operatörlerinden biri  olduğunu ve bu sorunun üstesinden geleceğini" söyledi. 

SIFIRDAN ZİRVEYE: PEGAS

Rusya pazarında başarıya ulaşan işadamlarından olan Ramazan  Akpınar'ın Pegas ile başardıkları, çarpıcı bir başarı öyküsü oluşturuyor. Akpınar bu süreci, 16 Haziran 2011'de Anadol Ajansı'na verdiği röportajda şöyle anlatmıştı:

Babalarının turist taşıdığı otobüste gazoz satarak iş hayatına atılan ve yabancı dil öğrenerek rehberlik yapan Akpınar kardeşler, 1994 yılında Ulusoy Grubu’na Rusya pazarına girme tekliflerinin reddedilmesi üzerine Moskova’da başladıkları tur operatörlüğünde, Rusya’nın en büyüklerinden biri haline geldiler.

Pegas Touristik’in ortaklarından Mehmet Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babaları Şakir Akpınar’ın 1984 yılında Ege bölgesinde turizm şoförlüğüne başlamasıyla kendisinin de ağabeyi Ramazan Akpınar ile otobüsün arka kapısındaki buzdolabında tuttukları gazozları satarak, turizm sektörüyle tanıştıklarını belirtti.

Meslek lisesini bitirip otobüslerde rehberlik yapma kararı alan ağabeyinin, Ulusoy Grubu’nun turizm ayağında kuryelikle işe başladığını, bir yıl sonra Almanca öğrenebilmek için Avusturya’ya gidip kurs aldığını anlatan Akpınar, şunları söyledi: "Bir süre turist transferinden sorumlu olduktan sonra, kendini geliştirip İstanbul ve Antalya’da rehberlik yapan ağabeyim, 1994 yılında bölge müdürlüğüne geldiğinde Ulusoylara Rusya’ya girme teklifini yaptı. Kabul edilmeyince kendi irademiz ve öz sermayemizle Moskova’da ilk ofisimizi açtık ve tur operatörlüğüne başladık. Bizi o gün reddeden Ulusoy Grubu’na teşekkür ediyoruz. Ayrıca babamıza da verebileceği en paha biçilemeyecek şey olan 24 saat çalışma azmi, dürüstlük ve karakterinden ödün vermeme öğretileri için minnettarız." Mehmet Akpınar, günümüzde, Rusya Federasyonu’ndan toplam 41 değişik şehirden Türkiye, Mısır, Tunus, İspanya, İtalya, Çin, Tayland, Endonezya, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Hindistan’da 23 ayrı destinasyona yayılmış çok büyük bir operasyon yapısına ulaştıklarını vurgulayarak, "Yaklaşık 3 milyon turist taşıyan, bulunduğumuz coğrafyanın en büyük tur operatörüyüz. Rusya’da başarımızın tek nedeni, sadece yaptığımız işle ilgilenmek. Yani diğerlerinin neyi nasıl yaptığıyla ilgilenmektense ’Neler yapabiliriz’i düşündük. Bu nedenle sektördeki ilkleri hep takım ruhuyla yaptık" diye konuştu.

Tur operatörlüğünün yanında Rusya Federasyonu’na kayıtlı Nord Wind Havayolları’nda sadece Pegas yolcularını taşıyan 12 uçaklık filoları bulunduğunu, Mısır’da 10, Türkiye’de 5, Tayland’da 4 ve Tunus’ta 2 tane olmak üzere toplam 21 oteli Dessole ve PGS Hotels markası altında işlettiklerini, bunlardan Kemer’de bulunan 840 odalı ve 5 yıldızlı PGS World Palace’ın Pegas’ın öz malı olduğunu kaydeden Akpınar, "İleri dönük olarak, Türkiye sınırları içerisinde yatırıma ağırlık vermek istiyoruz. Şanlıurfa’dan tutun da Erciyes, Alanya, İzmir, Bolu, Sivas ve Konya’da yatırım yapmak istiyoruz. Amacımız, Türkiye sınırlarındaki her bir şehrimizin turizmde hak ettiği değeri bulmasıdır" dedi.

Mehmet Akpınar, vizelerin kalkmasının Rus turistlerin Türkiye’ye ilgisine herhangi bir etkisi olmadığını belirterek, geçen yıl Türkiye’ye 800 bin Rus turist taşıdıklarını, bu yıl ise 1 milyon 50 bin turist getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Rus turistlerin ilgisinin artarak devam edeceği tahminini dile getiren Akpınar, şöyle devam etti: "Çünkü en yeni oteller ve en iyi servis, Türkiye’de. Dil sorunları yok.

Artık taksi şoföründen sokaktaki satıcısına kadar herkes Rusça konuşuyor. Para birimimiz ortak diyebilirim. Yemeklerimiz ilgilerini çekmekte, özellikle tatlılarımız. Uçuş mesafesi Rus pazarındaki diğer ülkelere göre en yakın ve kısa olan ülke, bizim ülkemiz. Bu yıl Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının 3 milyonu aşması bekleniyor ama Rus turistlerin Türkiye ilgisi, tepe noktasına ulaşmadı.

5-6 milyona ulaşınca tepe noktasından bahsedebiliriz." Akpınar, Antalya dolduğu zaman Rusların Dalaman, Fethiye, Marmaris ve Bodrum’a ilgi gösterdiğine değinerek, Ege’nin güzelliğini keşfetmeye başlayan Rusların, yat turizmine ilgisinin arttığını kaydetti.


17/9/2014

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама