Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

VIDEO// Putin suçladı: "ABD cini şişeden kendi çıkardı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Gençlik Festivali’ne gelen yabancı öğrencilerle kapanış töreninde buluşarak, Rusya’nın herkes için özgürlük, yaratıcılık ve dostluk koşulları yaratmak istediğini ve bunda başarılı olduğunu umduğunu belirtti.
 
Sirius federal topraklarında düzenlenen Dünya Gençlik Festivali’nin kapanış töreninde gençlere hitap eden Putin, “İyi akşamlar sevgili dostlar. Bugün morallerinizin iyi olduğundan eminim. Ama muhtemelen bir parça üzüntü de var, çünkü artık arkadaş bildiğiniz kişilerden, yeni arkadaşlarınızdan ayrılmak zorunda kalacaksınız” diye konuştu.
 
Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi’nde (RUDN) yabancı dil olarak Rusça ders veren Gabonlu festival katılımcısı Oliviya, Putin ile sohbetinde Rus diline aşık olduğunu ve 19. yüzyılın şiirlerini araştırdığını anlattı.
 

Putin buna yanıt olarak, modern teknolojilerin hızlı çeviri yapmayı mümkün kıldığını, ancak bilgisayar çevirisinin başka bir kültürü derinlemesine inceleme imkanı sağlamadığını söyledi ve şöyle devam etti:
 
Farklı bir kültür, başka bir dünya gibidir. Puşkin’i orijinal olarak okumak, Goethe’yi, Dreiser’ı orijinal olarak okumak, sanatçının veya yazarın yaşadığı dünyayı tamamen farklı bir şekilde algılamaktır.
 
‘ABD süper bir güçtür ve bu açık bir gerçektir’
 
ABD’nin süper güç olduğunu kaydeden Putin, “ABD çok büyük ve eşsiz bir ülke. Amerikan halkının yeteneği sayesinde 300 yıldan biraz fazla bir sürede bir süper güce dönüştü. Bu açık bir gerçek” dedi.
 
Dünya Gençlik Festivaline bu kadar geniş bir katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rus lider, Rusya’nın kimseyle yarış halinde olmadığını ve kimseye bir şey kanıtlama gereği duymadığını vurgulayarak, “Dünyanın 190'a yakın ülkesinden, tüm kıtalardan bu kadar geniş bir temsiliyetin olmasından çok mutluyuz ama vurgulamak istediğim şu ki biz kimseyle yarış halinde değiliz, kimseye bir şey kanıtlama gereği duymuyoruz" diye konuştu.
 
Putin, dünyada şu anda birçok sıcak noktanın olmasından dolayı zor bir süreç yaşandığını, insanların savaşmalarının her zaman trajedi olduğunu ancak bunların tarih boyunca yaşandığını belirterek,
“Evet aslında durum basit değil, çok fazla sorun var, çok fazla sıcak nokta var. Uzağa gitmeye gerek yok. Burada, komşularımızla çatışmalar var. İnsanların birbirleriyle savaşması her zaman trajedidir. İnsanlar ölüyor, yaralanıyor vs. Tüm insanlık tarihi boyunca neredeyse hep aynı şey oldu. Bazen daha fazla, bazen daha az” ifadelerini kullandı.
 
‘ABD, cini şişeden kendi çıkardı’
 
ABD politikasına ilişkin konuşan Putin, dünyayı tek merkezden yönetmenin onun temellerini sarsacağını belirterek bunun yanlış bir politika olduğu görüşünü dile getirdi.
 
Putin konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:
 
"Dünya tek bir merkezden yönetilemez, bu durum bu merkezin kendisine de zararlı çünkü onun temellerini sarsmaya başlar. Bay Tucker Carlson’a verdiğim röportajda, doların sallandığını söyledim. Dolar cinsinden ödemeleri yasaklıyorlar. Bunu neden yaptıkları tamamen belirsiz. Aslında anlaşılıyor, hızlı bir sonuç elde etmek istiyorlar. Ama sonuç almak yerine sadece doların gücünü baltalıyorlar".
 
Elde etmek istedikleri sonucun beklenenin tersi yönde geliştiğini ve birçok alanda bunun böyle olduğuna vurgu yapan Rus lider, “Bunun yanlış bir politika olduğunu düşünüyorum. ABD, cini şişeden kendi çıkardı; eğer bunları kendileri yapabiliyorsa, diğer ülkeler kendi çıkarlarını neden aynı şekilde savunamasın?” diye konuştu.
 
Putin, ABD ve Avrupa'da refahın diğer halkların sömürülmesine dayandığına inandıklarını belirterek, “Hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de Avrupa'da ciddi, aydın, birikimli birçok insan, ülkelerinin refahının büyük ölçüde diğer halkların sömürülmesine dayandığına inanıyor. Bugünkü refah büyük oranda Afrika'nın sömürülmesine, doğal kaynaklarının ve insan kaynaklarınının sömürülmesine dayanıyor. Bunu doğrudan ve dürüstçe dile getiriyorlar” dedi.
 
Putin, Afrika’nın aktif olarak geliştiğini, bağımsız olmak istediğini ve Batılı ülkelerin Rusya ile diyaloglarını engellemesine izin vermediklerini belirterek konuşmasında şu cümleleri kaydetti:
 
"Afrika devletlerinin liderlerinin söylediklerine muhtemelen dikkat etmişsinizdir. Afrika ülkelerinin liderlerine Rusya'ya gitmemeleri için koşulların yaratılmasına rağmen, hepsi geldi (2023’teki Rusya-Afrika Zirvesi ve Ekonomik ve İnsani Forumu’na). Ve hatta ilişki geçmişimizin çok iyi olmasından değil, Afrika'nın gelişmesinden, gerçekten bağımsız olmak istemesinden ve engelleme çabalarına aldırış etmemesinden dolayı."
 
6.3.2024
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама