Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
YAŞAM

Rusya’nın en zengin aileleri: Petrol, kömür, emlak kralı Gutseriyev zirvede

Forbes dergisi, Rusya’da en fazla servet sahibi olan aileleri belirledi. Başkan Putin’in yakın dostu Arkadi ve Boris Rotenberglerin koltuğunu geçen sene kapan Gutseriyev ailesi,  bu yıl da zirvedeki  yerini korudu.

Dergiye göre, “Rusya’nın en zengin ailesi” unvanın sahibi olan İnguş kökenli Gutseriyevlerin serveti bir yılda iki katına çıkarak 9,8 milyar dolara kadar yükseldi. 1958 yılında Kazakistan'ın Astana şehrinde doğan Mihail Gutseriyev (fotoğrafta ortada), Stalin döneminde Kafkasya'dan Orta Asya'ya sürülen bir İnguş ailenin çocuğu. Forbes'a göre Gutseriyev'in kişisel serveti 6.5 milyar dolar.

Gutseriyev BİN bank, petrol şirketi "Russneft", NK "Neftisa", kömür şirketi OAO "Russian Coal", inşaat şirketi ZAO "Mospromstroy" ve Londra merkezli enerji şirketi GCM Global Energy dahil şok sayıda sektörde aktif. Emlak sektöründe ise Moskova'da Nasyonal Hotel, Petrovski, Smolenski ve Novinski pasajları Gutseriyev'in servet listesiden.

Sait Salam Gutseriyev (fotoğrafta solda), aile servetini yöneten A takımındaki ikinci önemli isim. BİN Bankanın başındaki 44 yaşındaki Mihail Şişhanov da (sağda), Gutseriyev'in yeğeni. Şişhanov amcasıyla serveti ve şirketleri yönetiyor.

Mihail Gutseriyev, bu ilkbaharda  oğlunun düğünüyle manşetlere çıkmıştı.

MİLYARDER ŞARKI SÖZÜ YAZARI!

Düğünde dünyaca ünlü isimler milyonlarca dolar para alarak sahneye çıktı. 28 yaşındaki Said Gutseriyev’in, 20 yaşındaki Hadice Ujahovaya ile dünya evine girdiği Moskova'daki düğünde Jennifer Lopez, Sting, Enrique Iglesias, Patricia Kaas gibi dünya starları sahneye çıktı.Ünlü Rus şarkıcı Alla Pugaçeva’da düğünde sahne alan isimler arasındaydı.  

İşadamı Telman İsmailov'a ait, görkemli düğünler ve törenler için kiraya verilen "Safia" adlı köşkte yapılan, sadece süslemeler için kullanılan çiçeklere 14 milyon ruble, gelinliğe en az 700 bin ruble harcanan düğünde, sahne alan dünyaca ünlü isimlerin her birine ise 1-1,5 milyon euro ödendiği yazıldı.

İnguş kökenli milyarder Gutseriyev Russnfet petrol şitketinrn Nasyonal Hotel ve Petrovski Pasaj'a kadar pek çok şirket ve mülkün sahibi.

Ayrıca Gutseriyev'in duyanları şaşırtan bir başka özelliği var: Rusya'da pek çok pop şarkısının sözlerini de o yazmış! Örneğin Layima Vaykule'nin öümsüz "Vahşi Tango" şarkısı, Stas Mihaylov'un "Joker" şarkısı, Aleksandr Buynoy'un "Kader Günü" şarkısının sözleri onun kaleminden çıkma. 

Mihail Gutseriyev ve kardeşleri Sait ile Salam Gutseriyev’in  yanı sıra yeğeni Mikail Şişhanov da Gutseriyev ailesinin servetinde pay sahibi. Ailenin sahibi olduğu “Safmar” şirkenin son bir yılda banka, emeklilik fonu, yatırım ve petrol şirketlerinin satın alımına 1,5 milyar dolar yatırdığı belirtiliyor.

ROTERNBERG'LER İKİNCİ

Listenin ikinci sırasında yine Putin'e yakınlığı ile bilinen St. Petersburglu "Rotenberg ailesi" gösterildi.

Arkadi Rotenberg, oğlu İgor Rotenberg, kardeşi Boris Rotenberg ve yeğeni Roman’ın toplam servetlerinin geçen seneden bu yana 150 milyon dolar azalarak 2,8 milyar dolara gerilediği hesaplandı.

Üçüncü sıradaki Ananyev ailesinin serveti de 2,8 milyar dolar olarak gösterildi.

“Rusya’nın en zengin aileleri” listesine bu yıl ilk defa, 2,4 milyar dolarlık servetiyle, Rossiya bankasının sahibi Şamalov ailesi ismini yazdırdı. Reuters ajansı, Nikolay Şamalov’un oğlu Kirill Şamalov’un, Başkan Putin’in küçük kızı Katerina Tihonova ile evli olduğunu ileri sürmüştü. 

Listede ayrıca Tataristan’ın eski Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymayev’in oğulları Artar ve Radik Şaymiyev (1,7 milyar dolar), Sergey ve Nikolay Sarkisov (1,4 milyar dolar), Musa Bajayev, kardeşi Mavlit ve yeğeni Deni (1,25 milyar dolar), Ruslan, Megdet ve Timur Rahimuklov (1,2 milyar dolar), Magomed ve Ziyaudin Magomedov (1,15 milyar dolar), Zelimhan Mutsoyev, kardeşi Amihran Mori ve oğulları Alik ile Amiran (950 milyon dolar) isimlerini yazdırdı. 

26.8.2016

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама