Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
BAŞARI ÖYKÜLERİ

ODTÜ'lü mühendis genç "Kriz geçer" dedi, Moskova'nın göbeğinde kendi otelini açtı

Moskova’da, şu kriz yıllarında Türklerin yeni “başarı öyküleri”ne hasretiz. O yüzden, bir Türk müteşebbisin Moskova’nın tam kalbinde, “birinci sınıf” bir butik otel açtığını öğrenince heyecanlanmamak elde değil! Zor zamanlarda bu cesur adımı atan isim Yasin Vural.  ODTÜ Makina Mühendisliği’nden 1999’da diplomasını alan Vural, pek çoğumuz gibi “tesadüfen” yolunu Rusya’ya düşüren, muhtemelen birkaç yıllığına diye gelip buraya kök salanlardan biri.

Başkentin en gözde semtlerinden Kitay Gorod’ta açtığı Red Birck (Kırmızı Tuğla) adlı otel, orijinal konsepti, insana “evindeymiş” hisse veren sıcaklığı ve konforuyla şimdiden adını duyurmaya başladı bile.

Yasin Vural (fotoğrafta ortada), “Rusya macerası”nın başlangıcını şöyle anlatıyor:

“ODTU’den mezun olduktan sonra askerlik yapmak için gün sayarken beklemekten  sıkılınca Türkiye’de iç bakmaya başlamıştım. Türkiye’nin en büyük firmalarından ikisi ile anlaşmışken, bir arkadaşımın vasıtasıyla Yüksel Holding’e bağlı Sasel firmasına is başvurusunda da bulundum ve  kabul edildim. Bu vastıayla Moskova’da, Kirlatskoye’deki ЦКБ (Tsentralnaya Kliniçeskaya Balnitsa) şantiyesine 1999 ağustos ayında geldim.”

Yasin Vural, on yılını profesyonel olarak inşaat sektöründe geçirdikten sonra, 2009 yılında Enka’ya veda edip kendi şirketini kurmuş, ufak çapli müteaahitlik yapmaya baslamış. 2011’de işler biraz daha büyümüş. Ancak 2015 yılı başında, henüz Türkiye-Rusya hattı uçak krizi yüzünden kopmadan önce, taahhüt işinden çıkmaya karar vermiş.

Bunun nedenlerini ve sonra işiyle ilgili gelişen hızlı süreci şöyle anlatıyor:

“Üç önemli neden vardı. Rusya’nın krizde olması, mevcut müşterilerimizin islerinin bitmiş olması ve inşaat sektörünün çok yıpratıcı ve zaman alıcı  olması… İşe aslından sadece otel değil, küçük çaplı gayrı menkul geliştirme işleri yapma düşüncesiyle başladım. Şimdi otel yaptığımız bu binayı bulunca, konum ve mimari olarak otele uygun olacağını düşündüm. 6 ay süren sıkı pazarlık sürecinden sonra 2015 yılının sonunda binayı satın aldık ve hemen kolları sıvadık.  Tadilat, inşaat işlerine başladık. 2017 ocak ayında da otel 44 oda ve kafesiyle  faaliyetine başladı.”

Red Brick otel kısa sürede beklentiyi karşılamış. Yasin Vural, "Otelin açılmasından sadece birkaç ay geçmesine ve sezon olarak Moskova’nın en kötü otel sezonu olmasina rağmen doluluk oranlarımız iyi. Herkesten oldukça iyi dönüşler alıyoruz. Nisan ayında çatıda açacağımız çok güzel Moskova manzaralı terasımız da devreye girince, Moskova’da çok popüler bir konuma ulaşacağımızı düşünüyorum.”

Otel bugüne kadar iki kez Türkiye’den resmi heyet ağırlaması da yapmış ve Türk misafirler  çok memnun ayrılmışlar. Bunda Türkçe bilen Rus personelin de katkısı yüksek.

Yasin Vural 18 yılı bulan Rusya deneyimini aktarırken de şunları vurguluyor:

“Genel olarak Rusya çerçeveli degil, Moskova merkezli düşüncelerimi paylaşmak isterim. Moskova, eşiniz nereli olursa olsun ailenizle ya da bekarsaniz tek başınıza yaşamak ve para kazanmak icin dünyadaki en ideal yerlerden birisi. Bu şehri sevip, tanıyıp olanaklarından, güzelliklerinden maddi ve manevi açılardan maksimum yararlanmalı. Otel olarak Turk misafirlerimizi hem kafe hem de otelimizde Türk misavirperverliğiyle her zaman konuk etmek isteriz. Sadece konaklama değil, otelimize Türkiye’den gelecek misafirlerimize vize davetiyesi, havaalanı karşılama dahil, de her türlü yardımı göstermeye hazırız.”

Rusya’nın içinden geçtiği zorlu kriz döneminin sonuna gelindiğinin işaretleri alınırken, genç bir Türk müteşebbisin “marka olma” yolunda iddialı, seçkin bir projeyle piyasaya cesur bir adım atmış olması her türlü övgüye değer. Rusya, önündeki ağaca değil karşıdaki ormana bakanlar için hala fırsatlar sunuyor.  Yasin Vural da bu fırsatı iyi değerlendiren iyi eğitimli, ufku geniş, işine sadece Rusya’dan kazandığı parayı değil, deneyimini, bilgisini, görgüsünü ve yüreğini yatıran bir genç müteşebbis. Onun başarısı, Rusya’daki Türk toplumunun başarısı olacak.

3.4.2017

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама