Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Moskova Büyükelçiliği yardım çalışması başlattı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili Rusya'da yardım çalışması başlattı. Büyükelçiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, depremzedelere yardım etmek isteyenlerden Büyükelçilik ve Rusya'daki Türk Konsoloslukları ile temasa geçmeleri istendi.
 
Duyuruda, yardım malzemeleri olarak çadır, ısıtıcı, battaniye, kışlık giysiler, uyku tulumu, termos, taşınabilir şarj aletleri talep edildi ve Rusya'daki Büyükelçilik ile Türk Konsolosluklarının adresleri paylaşıldı.
 
Türkiye'yi sarsan iki depremin ardından birçok ülke arama-kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirdi. Yunanistan'dan Meksika'ya kadar birçok ekip Türkiye'ye intikal etti. Türkiye'de yaşanan depreme komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın her bölgesinden yardım eli uzatıldı.
 
Yunanistan'dan Meksika'ya kadar birçok ülke arama-kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirdi. AFAD'ın verdiği bilgilere göre 04:30 itibariyle Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde 65 ülkeden yardım için gelen 2 bin 660 personel afet bölgesine sevkedildi.

Yardım gönderen ülkeler arasında ABD, Yunanistan, Fransa, İsrail, Rusya, Çin ve Meksika da var.

Rusya Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Daniil Martynov, Rus kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye ulaştığını duyurdu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı dün yayınladığı mesajda, meydana gelen depreme ilişkin yardıma hazır olduğunu bildirerek “Deprem nedeniyle Türkiye’ye 100 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan 2 adet İl-76 uçağı gönderilmeye hazır” açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılırken ikinci günde kayıp ve enkaz tablosu netleşmeye başladı. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay'da ciddi boyutta yıkım yaşandığı haberleri geliyor. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay ilçe ve köyleri dahil bin 500 binanın yıkılmış olabileceğini, Antakya'daki binaların yüzde 90'ının kullanılmaz olduğunu söyledi. Güzelmansur en acil ihtiyacın arama kurtarma çalışmalarının başlaması olduğunu aktardı.  (T24)

10 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi sonrasında acı haberler peş peşe geldi. Toplamda 6 bin 217 binanın çöktüğü ya da hasar aldığı depremde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Elde edilen verilere ilişkin son bilgileri AFAD paylaştı.
 
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını açıkladı. (CNN Türk)
 
TASS ajansı Türk yetkililere dayandırdığı bir haberde depremde bir Rusya vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Rusya Tur Operatörleri Birliği Rus dilli 43 rehberden bazılarının da Adıyaman'daki Isias Hotel'de enkaz altında olduğunu bildiriyor. 

Önceki gelişmeler:

Kahramanmaraş'ta öğlen saat 13:35'te yeni bir deprem daha meydana geldi. Kandilli 5 km derinlikte meydana gelen depremin şiddetini 7,5 olarak açıkladı.

AFAD Deprem Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 büyüklüğünün zerinde olmak üzere artçı sarsıntılar meydana geldi. Ancak  az önce yine aynı bölgede yine Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 büyüklüklerine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin." diye konuştu. 

Öte yandan Kremlin yönetimi deprem nedeniyle bugün Vladimir Putin ile Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşeceğini duyurdu. Kremlin ayrıca Putin'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştüğünü ve taziye dileklerini ilettiğini açıkladı.

Türkiye güne deprem şokuyla uyandı... Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre, Gaziantep merkezli bir deprem geldi. Deprem Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Adana, Hatay gibi birçok büyük kentten hissedildi. Depremin saati 04.17 olarak yerin 7 kilometre derinliğinde 7,4 büyüklüğünde kayda geçti. İlk depremin ardından saat 04.26'da Gaziantep merkezli ikinci bir deprem 6,4 büyüklüğünde kayda geçti.

Depremde çok sayıda bina yıkılırken, kurtarma çalışmalarına başlandı. Dünya basını depremi flaş haber olarak duyururken Rus medyası da ilk haber olarak yayınladı. Deprem haberinin ardından Rusya dahil pek çok ülkeden kurtarma çalışmalarına destek için Türkiye'ye yardım yollanması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa depremden etkilendi. 7.4 büyüklüğündeki deprem elbette büyük bir deprem. 3. seviye alarm verildi. Depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama ve kurtarma ekiplerimi bölgeye sevk ettik. Tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Son gelen artçı 6.4 olarak yaşandı. Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Twitter üzerinden Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir taziye ve yardım mesajı yayınladı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de Telegram üzerinden Türkiye'ye taziye ve yardım mesajı yayınladı. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı iki adet İl-76 uçağının yardım görevlileriyle birlikte Türkiye'ye uçmak için hazır beklediğini duyurdu.

6.2.2023

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама