Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Rusya'dan yeni koronovirüs önlemi: Çin ile demiryolu sınırı kapatıldı!

Rusya koronovirüs önlemlerine bir yenisini daha ekledi. Başkan Putin'in "Gerekli tüm adımlar atılsın" talimatınınardından Rusya hükümeti Çin ile demiryolu sınırını geçici olarak kapatma kararı aldı. Rusya, koronavirüs salgınının ardından virüsün Rusya’ya yayılmasını önlemek amacıyla Çin vatandaşlarına elektronik vize verilmesi işlemlerini de askıya aldı. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de Uzak Doğu Bölgesi sınırının kapatılmasına yönelik kararname imzaladı.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Çin ile sınırı ve demiryolu geçişi olan beş bölge için 1 Mart'a kadar bu kararın alındığını duyurdu.

Buna göre, Primorskiy, Habarovsk, Zabaykalski, Amur ve Yahudi otonom bölgesinin Çin ile demiryolu sınırları kapatıldı.

Rus lider Putin hükümete, "Yeni bir fenomenle karşı karşıyayız, bu tehlikeye karşı gerekli hazırlığı yapın" talimatı vermişti.

Daha önce de Rusya, yayılmaya devam eden koronovirüs yüzünden Çinli turistlere kapıları kapattı. Rusya Tur Endüstrisi Birliği'nden TASS'a yapılan açıklamaya göre, Çin'den tüm turist getiren programlar dün iitibarı ile "sıfırlandı".

Artık Çinlilere yeni tur paketi satılmayacak.

Şu an Rusya'da bulunan Öinli turistlerin de ülkelerine yollanmasının ardından, durum netlik kazanana kadar Rusya'ya yeni Çinli turist alınmayacak.

Yetkililer, ülkede bulunan Çinli turistler için "acil tahliye operasyonu" düşünülmediğini, programlarını tamamlayıp ülkelerinde dönebileceklerini belirttiler:

Bunun Rusya turizm sektörü için ağır bir darbe olacağı vurgulanıyor. 

Öte yandan Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra başka ülkelere de yayılan yeni tip koronovirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü aştı.

BBC'nin haberine göre Çinli yetkililer koronovirüs nedeniyle 106 kişinin hayatını kaybettiğini ve ülkede koronavirüsün bulaştığı toplam kişi sayısının 27 Ocak itibarıyla 4 bin 515 olduğunu açıkladı. Bir gün önce koronavirüsün bulaştığı toplam kişi sayısının 2 bin 835 olduğu bildirilmişti.
 
Çinli yetkililer yeni koronavirüsün kuluçka döneminde, yani hastalarda hiçbir belirti ortaya çıkmadığı dönemde de insandan insana bulaştığını açıklamıştı.

Hubei eyaletinin çoğu ile virüsün ortaya çıktığı şehir ve eyaletin başkenti Vuhan karantinaya alınmış durumda.

Yurt dışında da 40'tan fazla hasta tespit edildi. Bu ülkeler arasında ABD, Japonya, Kanada, Avustralya ve Güney Kore de var.

Bu arada Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı Gennadiy Onişenko, Rusya'da Çin'den yayılmaya başlayan koronavirüsü tedavi edebilecek yaklaşık 30 ilaç bulunduğunu söyledi. Rusya Bilimler Akademisi Rektörü Aleksandr Sergeyev de, marta kadar küresel salgın oluşabileceği uyarısında bulundu.

Sputnik'in haberine göre Onişenko, "Toplumumuzu rahatlatmak için mevcut ilaçların yaklaşık 30'unun bu virüsü tedavi edebileceğini söylemek isterim. Bunların 12'sini AIDS tedavisinde kullanıyoruz" dedi.

Şu anda bilinen 39 koronavirüs türü bulunduğuna dikkat çeken Onişenko, yeni koronavirüse karşı aşının virüsün yayılmasının yavaşlayacağı önümüzdeki sezonda hazır olacağını belirterek, panik için bir neden bulunmadığının altını çizdi.

Sputnik'e konuşan Rusya Bilimler Akademisi Rektörü Aleksandr Sergeyev de, koronavirüsün mevcut hızla yayılmaya devam etmesi halinde mart ayına kadar salgının küresel boyuta ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Sergeyev, "Bu virüs son derece tehlikeli ve vaka sayısı katlanarak artıyor. Eğer bir ayda böyle devam ederse, küresel salgına dönüşebilir" diye konuştu.

Bu arada Çin'i ziyaret eden 100'den fazla kişide enfeksiyon hastalığı belirtileri tespit edildiğini söyleyen Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, yapılan tetkikler sonucunda bu kişilerin hiçbirinde koronavirüse rastlanmadığını ifade etti.
 
Anna Popova, "Bugün itibarıyla enfeksiyon hastalığı belirtileri taşıyan ve Çin'i ziyaret ettiği belirlenen 100'den fazla kişi tespit ettik. Her biri tespit edildi, karantinaya alındı, tümüyle tetkik edildi. Bu kişilere enfeksiyon hastalığı teşhisi konuldu ancak hiçbirinde koronavirüs bulunmadı" dedi.

Popova, Rospotrebnadzor'a ait sistemin, Rusya Devlet Bilim Merkezi Vektör tarafından geliştirilen iki yerli test sistemini kullanarak koronavirüs gibi enfeksiyon hastalıklarını tespit etmek için araştırmalar yaptığını belirtti.

Popova, bu test sistemlerinin 15 bilimsel araştırma kurumuna gönderildiğini, bu testleri yapan uzmanlara eğitim verildiğini aktardı.

Bu arada Rospotrebnadzor, Rus turistlere koronavirüsle ilgili durum normale dönünceye kadar Çin'i ziyaret etmekten uzak durma ve gerekli önlemleri alma çağrısı yaptı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, bugünden itibaren Çin'e uçak seferlerinin durdurulduğunu ve sadece Çin'deki Rus turistlerin geri getirilmesi için seferler düzenleneceğini belirtti.

Gorin, "Rusya'dan Çin'e tüm uçak seferleri planlanan şekilde yapılıyor. Şu anda sadece tarifeli uçuşlar düzenleniyor, charter uçuşlar kaldırıldı. Bugünden itibaren Çin'e yapılan tüm uçuşlarda sadece tek yönde yolcu taşınıyor. Şirketler, Çin'e turist götürmeme kararı aldı ve sadece planlı tahliye faaliyetleri yürütüyorlar" ifadelerini kullandı.

Gorin, tahliye seferleriyle bu sayının kademeli olarak azalacağını vurguladı.

Tur operatörleri, cuma günü Hainan Adası'nda 6 bin Rusya vatandaşı bulunduğunu, bin Rus turistin de Çin'in farklı bölgelerinde olduğunu belirtmişti.

28.1.2020

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?



©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама