spacer
23/11/2008 23:43
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Rus turizmciler dertli: "Ne yapmalı, turistleri Türkiye yerine Soçi'ye çekmeli"

Image Türkiye sahilleri Rus turistlerle dolup taşarken, Rus turistlerin Rusya’nın Karadeniz kıyılarına olan ilgisi ise giderek azalıyor. Talep açığından dolayı fiyatları artan Rusya sahillerinin Türkiye sahilleri karşısındaki rekabet gücü azalmaya devam ediyor. RBK ajansının derlediği verilere göre Rusya’da, dış ve iç turizm arasındaki dengesizlik yılda 20-25 milyar dolar civarında. Uzmanlar, Rusya vatandaşlarının yurtiçi sahillerine yeteri kadar rağbet göstermemesinin sebeplerini şöyle sıralıyor:

Rusya’da iç turizmin yıllık büyüme hızı ortalama yüzde 10. 2007 yılında 28 milyon Rusya vatandaşı kendi ülkesinde tatil yaptı. Geçen sene Rusya’ya gelen yabancı turist sayısı ise 2,2 milyon.

Talep açığının Rusya sahillerindeki otellerin fiyatlarındaki artışı da beraberinde getirdiğini söyleyen RBG Alean adlı Rus turizm firmasının Genel Müdürü Andrey Umanski, RBK ajansıyla söyleşisinde, Krasnodar bölgesindeki 2-3 üç yıldızlı otellerin fiyatlarının Türkiye’ye göre ucuz olduğunu, ancak yine de Rusya vatandaşlarının birçoğu için bu fiyatların uygun olmadığına dikakt çekti. .

Devletin turizm sektörüne yeterli desteği göstermemesinin de Rusya sahillerinin turistleri yeteri kadar cezbedememesinin önemli nedenleri arasında olduğuna dikkat çeken turizmci “Sektör yatırıma hazır, ama şartlar uygun değil. Diyelim ki, otel inşa etmek istiyorum. Bunun için elektriğe, suya ihtiyacım var. Ama kapasite yeterli değil” diye konuştu.

07.08.2008

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.