spacer
20/11/2008 14:25
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
IMF'ten "pembe" tahmin: Resesyon yok, Rusya % 7,3, ABD % 1,3 büyüyecek

ImageÖzellikle ABD eklonomisinin bu yıl resesyona gireceği beklentisi gittikçe yükselirken, IMF son derece iyimser bir tablo çizdi. IMF, ülke ekonomilerinin yakın vadeli büyüme hızına ilişkin son tahmin raporunu açıkladı. IMF ekonomistleri, Rusya GSYH’sine dair üç ay önce açıkladıkları yıllık büyüme tahminini yüzde 0,9 arttırarak yüzde 7,7’ye çıkardı. IMF’ye göre, Rusya’da önümüzdeki sene GSYH büyüme hızı yüzde 7,3 olarak kaydedilecek. ABD için de büyüme öngörülüyor.

 

Rusya’da bu oran geçen sene yüzde 8,1, bir önceki sene yüzde 7,4’tü. Rusya, IMF’nin nisandan bu yana büyüme tahminini en fazla arttırdığı ülke oldu.

IMF, ABD’nin 2008 ve 2009 GSYH büyüme hızını yüzde 1,3 ve yüzde 0,8, Çin’inkini ise yüzde 9,7 ve yüzde 9,8 olarak öngörüyor.

Deutsche Bank uzmanı Yaroslav Lisovolik, Vedomosti gazetesine yaptığı değerlendirmede, Rusya ekonomisindeki büyümenin yatırım akışındaki artıştan kaynaklandığı savundu. Bu yıl Rusya’ya yapılan yatırımlarda yüzde 18-20 artış yaşanmasını beklediğini söyleyen Lisovilik, 2008 GSYH büyüme hızını ise yüzde 8,1 olarak tahmin etti.

19.07.2008

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.