spacer
07/09/2008 01:07
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL SIK KULLANILANLARA EKLE ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler

spacer
Rusya'da kilise para basıyor: Manastır otelinin geceliği 280 dolar

ImageSon dönemde gündemden düşmeyen Rusya Ortodoks Kilisesi, ticari faaliyetlerinden kazandığı yüksek meblağlarla haber konusu. "Sobesednik" dergisinin gündeme taşıdığı habere göre Rusya’daki ortodoksların ruhani yönetimi, yaptığı yatırımlardan yılda milyonlarca avro kazanıyor. Kilisenin, Moskova’nın en prestijli semtlerinde 100’den fazla arsa sahibi olduğu bilgisi verilen haberde, “Bu arsalarla ne yapılacak? Bunu sadece Allah ve kilise biliyor” deniliyor. İşte kilisenin gelirleri:

 

Habere göre Rusya Ortodoks Kilisesi, Kilise Yatırım Programı Merkezi’nin koordinatörlüğünde yaptığı yatırımlardan çok yüksek karlar elde ediyor. Manastırların bünyesinde açtığı oteller, iş merkezleri, arsalar… Kilisenin yatırımları saymakla bitmiyor.

Rusya Ortodoks Kilisesi’nin, örneğin Danilovskiy Manastırı bünyesinde açtığı 120 oda kapasiteli otelde, restoran, bar, sauna ve havuzun yanı sıra bir de iş merkezi bulunuyor. Otelde kişi başı konaklama ücreti 3700-6800 ruble (yaklaşık 280 dolar) arasında değişiyor.

Kilise, lüks konut inşaatı işine de girmiş. Kilise yatırım sorumlusu Yelena Şulgina, Tver bölgesinde “Tver City” adında inşa edilmesi planlanan lüks konut kompleksinden kilisenin en az yüzde 40 kar sağlamayı hedeflediğini söylüyor.

2004 yılında kurulan Rusya Ortodoks Kilisesi Yatırım Programı Merkezi’nin kurucuları arasında, Moskova Patrikanesi, Merkez Federal Bölgesi Yatırım Ajansı, Rusya Bankalar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Dış Ticaret Bankası ve Aeroflot da yer alıyor. 

Kilisenin sermayesinin büyük bir bölümü de paralı dini hizmetlerden geliyor. Örneğin, Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’ni gezmenin maliyeti kişi başı 500-1000 ruble arasında değişiyor. Kilisede amatör fotoğraf ya da video çekimi yapmak isteyenlerin 1000, profesyonel çekim yapmak isteyenlerin 10 bin rubleyi gözden çıkarmaları gerekiyor. Dini törenler için salon kiralamanın bedeli ise günlük en az 65 bin ruble. Bu rakam 330 bin rubleye (yaklaşık 13 bin 750 dolar) kadar çıkıyor.

Kilise ise tüm bunları, “1917 devriminde yok edilen dini değerleri yeniden diriltmek adına” yaptığını iddia ediyor.

03.07.2008



 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Rusya'da Türk TIR'larının neden sorun yaşadığını anladınız mı?
 
Kompas-Pusula

spacer

(C) 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.