|
Rusya'da önemli projelere imza atan, Soçi uluslararası havaalanının ihalesini Türk şirketi Rönesans İnşaat ile birlikte üstlenen dünya inşaat devi Strabag'ın patronundan 2014 Soçi Kış Olimpiyatları ile çok tartışılacak bir iddia geldi: Avusturya’nın “Der Standard” gazetesi, Soçi’deki yatırımlarında yaşanan aksaklıklardan dolayı, Rusya’nın, 2014 Kış Olimpiyatlarını düzenleme hakkını yitirebileceğini iddia etti. Gazetenin haberine göre, Strabag’nın patronu Hans-Peter Haselsteiner, Rusya’nın olimpiyat projelerini verilen zamanda yetiştiremeyeceği ve bu durumda, Olimpiyat Komitesi’nin Soçi’ye alternatif bir şehir arayışına girişebileceği uyarısında bulundu.
Der Standard gazetesinin haberine göre, Soçi’de uluslararası havaalanı inşaatı ihalesini, Rönesans İnşaat ile birlikte oluşturduğu konsorsiyum ile bilkite kazanan Avusturyalı Strabag şirketinin patronu Hans-Peter Haselsteiner Soçi’deki olimpiyat yatırımlarında yaşanan aksaklıklara dikkat çekti.
Haselsteiner, “Soçi’nin ana projeyi bu yılın ortasına kadar yetiştirebileceğinden şüphe duyuyoruz, bu durumda 2014 Kış Olimpiyatları’nın Soçi’e yapılma şansı çok aza iniyor. Tüm alanlarda sorun yaşanıyor. Yol, hammadde, elektrik enerjisi, işçi ve nakliyat kapasitesi yetersizliği var. Bu kadar çok sayıda inşaat malzemesi ve teçhizatını liman olmadan oraya nakletmek mümkün değil” diye konuştu.
Vedomosti gazetesinin haberine göre, Soçi’de faaliyet yürüten Asta Elit adlı emlak şirketinin icra kurulu başkanı Dmitriy Kolotov da Soçi’de inşaat malzemesi nakliyatının büyük bir sorun yarattığını söyleyerek, “Soçi’de tek bir tane demiryolu hattı var, hava taşımacılığı çok pahalı, liman ise henüz yok” dedi.
MR Group adlı Rus emlak şirketinin reklam müdürü İrina Dzyuba ise konuyla ilgili yaptığı değerlerdirmede, “Soçi’deki tüm stratejik objelerin inşaatları bizzat devletin kontrolü altında ve zamanında yetiştirilmeleri için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu, ülkenin itibarıyla ilgili bir konu” ifadelerinde bulundu.
07.05.2008
|