spacer
30/08/2008 19:22
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL SIK KULLANILANLARA EKLE ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
MEDYANIN 14 NİSAN GÜNDEMİ

ImageVremya Novestey gazetesi, Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden İnguşetiya’da hafta sonu yaşanan bir suikasti haber veriyor. İnguşetiya Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı, kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü. Eho Moskvı radyosu, internette alkolizmle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını yayımlıyor. Ogonyok dergisi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten ilginç bir haber veriyor: “Taşkent sakinlerinin balkona çamaşır asması yasaklandı.” 

 

Vremya Novestey gazetesi, Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden İnguşetiya’da hafta sonu yaşanan bir suikasti haber veriyor. İnguşetiya Yüksek Mahkemesi Başkan Yardımcısı Hasan Yandiyev, Mercedes marka otomobilinden indiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından kalbine sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Yandiyev’in mesleki faaliyetleri nedeniyle suikaste uğradığı sanılıyor.


Eho Moskvı radyosu, internette Rusya vatandaşlarına “Sizce alkolizmle mücadeleye nasıl başlanmalı” diye sordu. 2 bin 179 kişinin katıldığı anketin sonuçları şöyle:

Alkolizmi ortaya çıkaran sosyal problemlerin üzerine gidilmeli: yüzde 58,3
Rusya’da alkolizmle mücadele etmek mümkün değil: yüzde 10,5
İçki reklamları tamamen yasaklanmalı: yüzde 8,6
Ergen yaştaki gençlere yönelik eğitici faaliyetlerde bulunulmalı: yüzde 4,9
İçi satışları sınırlandırılmalı: yüzde 4,5
Ünlü kişiler “sağlıklı yaşam” propagandası yapamaya teşvik edilmeli: yüzde 4,5
Yasayla önüne geçilmeli: yüzde 3,3
Kamusal yerlerde ve televizyonda içki içilmesi yasaklanmalı: yüzde 3
Bayramlar ve tatiller azaltılmalı: yüzde 2
Cevap yok: yüzde 0,4

Ogonyok dergisinin bu haftaki sayısında ilginç bir haber var. Habere göre Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, “şehrin estetiğini bozduğu” gerekçesiyle vatandaşların balkona çamaşır asmaları yasaklandı. Yasa, bir kez uyarıldığı halde ıslak çamaşırlarını balkonda kurutan vatandaşların para cezasına çarptırılmasını, iflah olmayıp aynı “suç”u işlemeye devam eden vatandaşların ise mahkemeye çıkartılmasını öngörüyor. Haberde bu kişilerin hapis cezasına çarptırılma ihtimali bulunduğu belirtiliyor. 

Balkona veya pencereye çamaşır asmanın suç sayıldığı diğer şehirler ise şöyle:

Dubai - Al Ain: 237 dolar
Gürcistan-Tiflis: 285 dolar
Güney Kıbrıs-Nikosiya: 80 avro 

Derleyen: Sonat Kerem 

Image

 

 

 

 

14.04.2008 

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Rusya'nın Kosova'yı emsal gösterip G. Osetya ve Abhazya'yı tanıması...
 
Kompas-Pusula

spacer

(C) 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.