spacer
14/05/2008 05:04
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::

HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL SIK KULLANILANLARA EKLE ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Jirinovski Nazım'ın şiirini Türkçe okudu, "Rusça'yı ikinci dil yapın" dedi

Image NESLİHAN AKTAY İstanbul'dan yazıyor: Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, "şovla karışık" Türkiye ziyaretinde dün İstanbul'daydı. Ortaköy gezintisi ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile yaptığı görüşmenin ardından Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen basın toplantısına katılan Rus politikacı yine ilginç açıklamalar yaptı, medyanın hoşlanacağı demeçlerle vitrine çıkmayı başardı. Biz de basın toplantısını sizin için izledik:

 

Uluslararası ilişkiler ve dünyadaki dengeler konusunda görüşlerini açıklayan lider ABD’ye karşı olan görüşlerini de sıklıkla vurguladı.

Türkiye’de mevcut AKP yönetimini başarılı bulduğunu belirten Jirinovski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan dostane ilişkilerine de değindi. Türkiye’de son günlerde konuşulmaya başlayan nükleer santraller ve enerji üretimi konusunda Türkiye’nin Rusya ile hareket etmesi gerektiği, geçtiğimiz yıllarda İran’ın bu yola Almanya ile çıkıp yarı yolda bırakıldığını, ardından Rusya’dan yardım istemek durumunda kaldığını hatırlatan lider Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adaylığı konusuna da değindi.

“40 yıldır AB kapısında bekleyen Türkiye hiçbir zaman AB üyesi olamayacak. AB kriterlerinin gerektirdiği şartları yerine getirse bile her zaman önüne yeni engeller sürülecek ve Türkiye’nin üyeliği hep engellenecek. Özünde Avrupa Birliği Müslümanlara karşı önyargılı. Almanya’da yakılan evler bunun örneklerinden “ diyerek de konuya açıklık getirdi.

Kosova konusunda ise; “Bağımsızlığa karşıyız, dünya üzerinde sayısız dil var, her farklı dili konuşanlar bir ülke kuracak olsa dünyada kaos çıkar” şeklindeki yorumunun ardından, Balkanlar ve Ortadoğu’nun öteden beri hep kaynayan bölgeler olduğunu, Ortadoğu’nun zaten karışık, Balkanların da karışması halinde dünya için hiç iyi olmayacağını vurguladı.

Rusya’nın kendisine yetebilen ve kimseye ihtiyacı olmayan çok güçlü ve güçlenmeye devam edecek bir ülke olduğunu sıklıkla vurgulayan Jirinovski, seçimlerde rakibi Medvedev’in
kazandığını, geçmiş dönemlerde başkan Putin’e yakın, deneyimli, başarılı bir isim olduğu için Rusya’nın mevcut güçlü sistemini devam ettireceğine ve başarılı olacağına inandığını ve kendisini desteklediğini belirtti.


Rus lider, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişerek devam etmesi gerektiğini, Türkiye’de ağır sanayi alanında yatırım yapan tek ülkenin Rusya olduğunu hatırlatması ardından Türkiye’nin de Rusya’dan daha çok sayıda Rus turist gelmesine çalışması gerektiğini söyledi.. İki ülke arasındaki ilişkileri her boyutta özellikle de  kültürel açıdan geliştirmek gerektiğini belirten Jirinovski bunun yolunun da Türkiye’de 2. dil olarak Rusça’nın kullanılması sayesinde olacağını, bu konuda eğitim veren okul ve kurumların fazlalaşması gerektiğini hatırlattı.

“Ortadoğu ve zalim savaş” adlı son yazdığı kitabını da tanıtan Jirinovski, basın toplantısını Nazım Hikmet’in  aşağıdaki şiirini Türkçe okuyarak ile noktalandırdı.


STRONSİUM 90

Acayipleşti havalar,
bir güneş, bir yağmur, bir kar.
Atom bombası denemelerinden diyorlar.

Stronsium 90 yağıyormuş
                         ota, süte, ete,
                         umuda, hürriyete,
                         kapısını çaldığımız büyük hasrete.

Kendi kendimizle yarışmadayız, gülüm.
Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz,
ya dünyamıza inecek ölüm.

28/3/2008

Fotoğraf: Neslihan AKTAY

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Medvedev'in orta veya uzun vadede Putin'den bağımsız bir devlet başkanı olma ihtimali sizce nedir?
 
Kompas-Pusula

spacer

(C) 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.