spacer
04/12/2008 06:44
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
New York Times araştırdı: 20 dolardan başlayan fiyatlarla Rus hacker'leri

ImageSanal alemin korkulu rüyası haline gelen "hacker"lara, yani bilgisayar korsanlarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ederken, yapılan bir araştırma, dünyada “hack sektörü”nün başını ise Rusya’nın çektiğini gösterdi. New York Times gazetesinin uzmanları, dünyanın en tehlikeli ve “acımasız” hackerlarının Ruslar olduğunu yazdı. Bu işi yapanların gelirlerinin milyon dolarları bulduğu belirtilirken, uzmanlar, Rusların bu konudaki başarısını üstün matematik zekalarına ve ülkede yasaların işleyişinin gevşek oluşuna bağlıyor.

 

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında çok sayıda büyük çaplı sanal suç işleyen Rus hackerlerin sayısı tam olarak bilinmezken, Rusya’daki bilgisayar korsanlarının büyük çoğunluğunun daha çok ICQ numarası veya e-mail adresi çalmak ya da internet sitesi “hacklemek” gibi “ufak tefek” “iş”ler yaptığı belirtiliyor. Habere göre, Rusya’da en az 20 dolardan başlayan “hackleme” ücretleri, hedefin değerine göre milyon doları dahi bulabiliyor.

Son yıllarda yüzlerce dev sanal soyguna karışan Rus hackerlar, en son bir Türk bankasından da 500 bin dolar çalmıştı.

24.10.2007

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.