spacer
03/12/2008 23:37
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Yeni yazı, en yeni havadisler
Merhabalar, Hafta sonunuzun guzel gectigini umarak, yeni haftaya dinamik baslamaniza yardimci olacak kucuk haberlerimle geldim yine.

Havalarin tipki Moskova gibi yeni isindigi su gunlerde Istanbul'da  bir telas, bir telas. Herkes 19 Mayis tatilinde bir yerlere kacma pesindeydi. Istanbul tipki Moskova'nin Zafer Bayramindaki haline dondu.Pazar gunleri bile sehrin bosaldigini, Bagdat Caddesi, Nisantasi ahalisinin Riva, Agva. Sapanca gibi yerlere kactigini gorunce 19 Mayis furyasina hak vermemek mumkun degil. Unutmadan, Polonezkoy haftasonlari tika basa dolu olmasina ragmen kacamaklar icin hala kullaniliyor.(Ne cesaret)

Havalar isininca tabii ki Istanbul'da Acikhava Konserleri de basliyor. Ancak Harbiye Acikhava'da bu sene cekisme var . 2 ayri grubun organize edecegi konselerin ilk serisi 18 Mayis-01 Haziran 2005 tarihleri arasinda gerceklesecek ve biletleri e-kolay.net' e bagli olarak yeni kurulan ticketturk.com satacak. Biletix'e rakip var artik. Diger bir grubun organize ettigi konserler ise 10 Haziran -3 Temmuz tarihleri arasinda gerceklesip, 3 Temmuz tarihindeki gala dunyaca unlu sanatci Emma Shapplin ile yapilacak. Istanbul Kultur Sanat Vakfinin duzenledigi Istanbul Festivali ise yine 6 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasinda Topkapi Sarayi Aya Irini salonu agirlikli olarak, 2-3 ayri mekanda gerceklesecek. Tarihler cakistigi icin hangisine yetisilecek karar vermek zor. Istanbul Festivali'nin bu yil Rusya'dan 2 konuk grubu var. Rus Romantizmi ve Moskova Virtuozleri Istanbul'a  oralarin havasini, kokusunu getirecek.

Gectigimiz 2 hafta sonu Istanbul'da bekarlar partisi vardi. Calisma hayati , gunluk kosusturma derken 20-35 yas arasinda ki bekarlar tanismak icin 2 yildir bu yontemi deniyorlar. Parti girisinde katilimcilar yakalarina adlarinin yazili oldugu rozetler takiyorlar. Partiden ayrilirken bir karta begendiniz kisinin adini ve kendi telefonunuzu, mailinizi yazip cikistaki gorevliye birakiyorsunuz, gorevli, bu notu begendiniz kisiye ileterek gorusmenizi sagliyor.

Bu hafta hemen partilere eglencelere basladik. Bir donus yapip biraz ciddi takilalim sonra dedikodulara devam.

Duymussunuzdur; memleketin tapusunu cikarma yetkisini ozel sektore veriyorlar . Tapu Kadastro Mudurlugu haziran ortasina kadar 33 ilde 3000'e yakin koyun kadastro isini, acacagi ihale ile ozel sektore devrediyor. Bu yontem ile 3 yil icinde ulkedeki tasinmazlarin durumu belirlenecekmis.
Is bununla da bitmiyor, mudurluk emlakciligi duzenlemek amaci ile yeni bir yasa uzerinde calisiyor ki olan yurdum emlekcisina oldu. Artik emlakcilara universite mezunu sarti getirilip, halen bu isi yapanlara da 5 yillik sure taninacakmis. Sartlari saglayana devam, saglayamayana tamam diyecekler. Yakinda eczacilik diplomasi gibi emlakcilar icin de diplomalar kiralanir ve yeni bir is kolu dogar artik.

Gecen hafta fenerbahcelilere haberler vermisdik, bu hafta sira galatasaraylilarda. Eski baskan Faruk Suren'in babasi Fuat Suren, 85 yasinda olmasina ragmen buyuk bir hirsla calisiyor ve bugunlerde ki en onemli ugrasisi da Fransiz Societe Generale Bank ile Garanti Bankasini evlendirmeye calismak. Ancak baba Suren'in oglu hakkinda ki yorumlari ilginc. Oglu Faruk Suren icin ‘kaliteli, kulturlu bir insan ama basarisiz bir isadami' diyor.

Bugunlerde bir beyaz magazaciligidir gidiyor. Nisantasi'nda ‘White Company by H' adiyla beyaz giysilerin satildigi bir magaza acan Hulya Avsar'i, Cefi Kamhi' nin kizi Melda izliyor. O da 2 arkadasi ile ortak Chat Pat adli bir sirket kurmus ve babasinin sahibi oldugu Yalikavak Marina' da sadece beyaz giysiler satan bir dukkan acacakmis. Ancak dukkani kiralamislar, her ay kirasini babasina odeyecekmis.


Uydulari hazirlayin. Eylul ayinda yeni kanalimiz daha oluyor. Net-tv International adi ile ekonomi, haber ve teknoloji agirlikli olarak ulusal yayin yapmayi planlayan kanal su ara eleman arayisinda.

Disaridan cok hos renkli gorunuyor ama bakmayin siz oyle gozuktugune. Turkiye'de medya sektorunde durum icler acisi. Belli basli bir iki grup disinda henuz Nisan ayi maaslarini bile vermemis olanlar var. Puslu vadilerdeki entrikalari yayinlamaktan,  maas vermeye zaman kalmiyor bu kanallarda heralde.

Hos, duzenledikleri popstarlar ve cektikleri dizilerle, en buyuk yapim sirketi payesini tasiyanlar da asgari ucrete, 18 lik citirlari calistiriyorlar. Citirlar da kapasitelerinden dolayi bulabilecekleri en iyi is olmasi ve aylik kuafor paralarini karsilamasi sebebiyle kabul ediyorlar bu sartlari. E ne de olsa ‘medya sektorunde calisiyorum' demek  son donemin trendlerinden.

Medya dunyasindan  sizlere, ‘Boylesi ancak Turkiye'de olur' dedirtecek bir olay. TRT'de yayimlanan ‘Zeytin Dali' adli dizinin 26 kisilik oyuncu ve teknik kadrosu hastanelik olmus. Ameliyathanede gecen bir cekim sahnesi icin tum ekip, 3 saat boyunca  mikroplari yok etmek icin kullanilan isik sistemine maruz kalinca, kor olma tehlikesi ile karsi karsiya  gelmisler. Sozkonusu 26 kisi ancak tedavi olduktan sonra evlerinin yolunu tutabilmis.

Anneler gunu furyasi bitti derken yeni bir gun pardon iki gun daha cikarmislar. Gectigimiz haftalarda , 7 Mayis tarihinde "Dunya Muslum Gurses Hayranlari Gunu" nu, 14 Mayis tarihinde de "Dunya Eczacilar Gunu"nu kutladik. Inanmayacaksiniz ama sozkonusu 2 gun icin  de  programlar ve kutlamalar yapilmis. Ustelik bazi otellerin salonlarinda.Hele eczacilar gununde gazetelerde boy boy ilanlar yayimlandi.

Kutlamalardan soz acilinca hemen icki, daha dogrusu raki geliyor aklimiza. Biliyorsunuz gecenlerde bir sahte raki panigidir yasandi. Bu donemde  pazar payini vidali kapak tasimasi nedeni ile oldukca artiran Efe raki sinirli olarak urettigi, ozel rezerv  yas uzum rakisini belli basli dagitim noktalarinda, kisa bir sure icin satisa sundu. Yas uzum rakisinin icimi oldukca yumusakmis . (Free shoplarda olup olmadigini bilmiyorum inanin)

Rakidan basladik soze ama, gecelerde  votka-gazoz in, votka-nar out. (Ruslar duymasin, votka ithalatini durdururlar degil mi ?)

Raki, eglence derken, artik Moskova'da da fasl-i muhabbet geceleri baslamis. Cogunluk duymusdur ama duymayanlar icin buradan hatirlatalim. Fasil eglencesi seklinde, 2.si duzenlenecek gece 29 Mayis'da gerceklesecekmis. Biletleri  Moskova Turk Kadinlari organizasyonu ve fasl-i muhabbet  internet sitesinden temin edebiliyormussunuz.

Konular light ama belki okumaktan sikilirsiniz o yuzden, fazla sikmadan izninizi istiyorum.

 Haftaya yeni dedikolar lazim degil mi ?

Mutluluk hayatinizdan hic eksik olmasin

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.