spacer
04/12/2008 00:07
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Perelman için hemşerilerinden kampanya: "Herşey parayla satın alınamaz"

Image1904'ten beri cevabı aranan dünyanın en zor matematik problemlerinden birini çözen, bunun için ABD’deki bir üniversitenin verdiği 1 milyon dolarlık ödülü elinin tersiyle itip çözümü internette dünyaya ilan eden Rus dahi Grigori Perelman, ünlenince üniversitedeki görevini bırakmış, kapısını tüm dünyaya kapamış ve "en ünlü işsiz" olarak ortadan kaybolmuştu. 13 Haziran’da 41 yaşına giren Perelman’ı geçen hafta St. Petersburg metrosunda bir genç cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi. Bu arada Perelman’ı destekleyen hemşerileri özel tişört hazırlattı:

 

Komsomolskaya Pravda’nın haberine göre, fotoğrafları internetteki blog sayfasına koyan genç, “Biçare bir görüntüsü vardı. Tırnakları çok uzundu ve elbiseleri eski püsküydü. Onu benden başka kimsenin tanımamasına, fark etmemesine çok şaşırdım” dedi. Çözdüğü problemle ilgili ne ABD’li bilim adamlarının ne de dünya medyasının görüşme tekliflerini kabul eden Perelman, annesiyle birlikte mütevazı bir evde yaşamaya ve çok gerekmedikçe insan içine çıkmamaya devam ediyor.

Image Bu arada St. Petersburg’ta bir grup genç, önünde İngilizce “Respect” (Saygı) arkasında ise Rusça “Nye vsyo mojna kupit za dengi” (Herşeyi parayla satın almak mümkün değil) yazılı tişörtler bastırarak Perelman’a sahip çıktı. Gençler, “Onu rahat bırakalım, 1 milyon doları reddederek herkese güzel bir ders verdi” diyorlar. Daha önce birkaç sömestr ABD'nin değişik üniversitelerinde öğretmenlik yapan, ama ünü problemi çözdükten sonra yayılan Perelman, mütevazı hayatına devam ediyor.

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.