spacer
03/12/2008 23:38
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Gref'i kızdıran karar: "Yeni doğalgaz abonelerine yüksek tarife uygulanacak"

ImageRusya’da üretim ve yatırım yapan şirketlerin en önemli sorunlarının başında gelen enerji sıkıntısıyla ilgili yeni bir kriz ufukta. Elektrik enerjisinin yetmediği, doğalgaz ile açığın kapatılmaya çalıştığı bir dönemde Başbakan Mihail Fradkov tarafından imzalanan bir kararname tartışılıyor. “Yeni doğalgaz abonelerinin daha fazla para ödemesini” öngören karara Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı German Gref’ten itiraz geldi:

German Gref, “Şu anki fiyatların düşük olduğunu kabul ediyorum. Fiyatlar arttırılmalı. Ama herkes için aynı fiyat olmalı” diyerek kararı eleştirdi. Şu an Avrupa’ya doğalgazın bin metreküpünün satış fyatı ortalama 250 doları bulurken, Kommersant’a göre Rusya’da iç piyasada fiyat şu an 50 dolar civarında. Enerji Bakanlığı sanayide kullanılan gazın fiyatını 125 dolara çıkarmak istiyor. Hükümetin, “Şu ana kadar abone olanların eski fiyattan gaz kullanması, yeni abonelere yeni tarifenin uygulanması” kararı, üretimi baltalayacağı ve haksız rekabet yaratacağı gerekçesiyle eleştiriliyor.

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.