spacer
04/12/2008 10:05
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL Siteyi Kaydet! ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler
spacer
Putin'e halef arayışında son gözde: Yeni Başbakan Yardımcısı Sergey Narışkin

Image“Liberal” Dimitri Medvedev ve “şahin” Sergey İvanov’dan sonra, 2008 başkanlık seçiminde olası halef olarak yeni bir isim ortaya atıldı: Son hükümet değişikliğiyle Başbakan Yardımcısı koltuğuna atanan Sergey Narışkin. Şimdi gözler, bugüne dek gölgede kalan, "siloviki" ekibinden sayılan Narışkin'de. O da Putin gibi St. Petersburg’lu. Putin gibi KGB kökenli. 1992’den beri Putin’in ekibinden. Putin'den 3 yaş genç. İşte yeni halef adayının portresi ve basına yansıyanlar.

 Rus gazetelerinde, bir önceki görevi Hükümetin İdari İşler Müdürlüğü olan Sergey Narışkin’in Başbayan Yardımcısı yapılması “işaret” sayılıyor. Bazı gazeteler, Narışkin’in Putin’e Başbakan Fradkov’dan daha yakın bir isim olduğunu yazıyor.  1954 St. Petersburg doğumlu Narışkin 1978’de Leningrad Mekanik Enstitüsü’nü “radyomekanik mühendisi” olarak bitirdi. Belçika’da SSCB Büyükelçiliği’nde çalıştığı dönemde KGB ajanı olduğu iddia edildi. 1992-1995 arasında St. Petersburg Belediyesi’nde Putin ile çalışan Naruşkin, 2004 yılınd Putin’in ekonomi departmanına başkan yardımcısı yapılarak Kremlin’e adım attı. Aynı yıl Başkanlık İdaresi başkan yardımcısı, 2005’te ise 1. Kanal Tv’nin Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı. Naruşkin başbakan yardımcısı olarak özellikle eski SSCB ülkeleri ile olan ekonomik ilişkilere bakacak. Başbakan 1. Yardımcıları İvanov ve Medvedev daha spesifik projelerle uğraşırken, rutin gündem emanet edilen Naruşkin “gölge başbakan” gibi çalışacak. Göçmen yasası gibi güncel ve önemli bir reform dosyası da onun sorumluluğunda olacak.
 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Kendi işinizde ekonomik krizin etkilerini görüyor musunuz?
 

spacer

© 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.