spacer
07/09/2008 03:32
TURKRUS.COM :: ana sayfa ::
HAKKIMIZDA REKLAMLARINIZ FORUM SARI SAYFALAR LİNKLER FOTO İLETİŞİM E-MAİL SIK KULLANILANLARA EKLE ARKADAŞINA ÖNER
spacer

Son Eklenenler

spacer
Putin muhalifleri Kiev’de üsleniyor

Ukrayna'da ‘turuncu devrim'le işbaşına gelen yeni yönetim ile Moskova arasındaki mesafeli duruş devam ederken Rusya'nın liberalleri Kiev'e yaklaşıyor. Zaman gazetesinin Moskova muhabiri Mirza Çetinkaya, Moskova'da merak ve tedirginlikle izlenen gelişmeleri yazdı.

 

Rusya tarafından aranan zengin ve nüfuzlu işadamı-siyasetçi Boris Berezovski'nin Kiev'e yerleşeceğini açıklamasından sonra liberal Rus politikacı Boris Nemtsov da Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşenko'nun danışmanlığına atandı. Yakın zamana kadar Rusya vatandaşlığına geçmek isteyen Ukraynalı sayısında da azalma olduğu ve tersine bir trendin başladığı belirtiliyor. Ruslar, artık Ukrayna vatandaşlığına geçmeyi tercih ediyor.

Sağ-Doğru Güçler Birliği (SPS) partisi yöneticilerinden Boris Nemtsov, Yuşenko'nun kendisini "Rusya ile ekonomik ilişkiler alanında" danışman olarak atadığını söyledi. Rus liberal partilerinden Yabloko'nun lideri Grigori Yavlinski'nin de Ukrayna liderine danışmanlık yapacağı haberleri dolaşıyordu. Nemtsov, 1959'da Rusya'nın "Ukrayna'ya yakın" Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde doğdu. Ukrayna'daki ‘turuncu devrime' açık destek veren bir isim olan Nemtsov, Rusya'da başbakan yardımcılığı ve bakanlık da yapmıştı. Nemtsov'un partisi SPS, Yuşenko'yu desteklemiş; Nemtsov da Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Rusya'ya karşı durmaları halinde bile "Ukrayna'nın yeni liderlerine saygılı olmasını" istemişti.

Ukrayna'ya yerleşmeyi düşünen Putin'in ‘belalı' muhalifi Berezovski'nin ise Kiev'i ‘atlama taşı' olarak kullanıp Moskova'ya muhalefetini artıracağı belirtiliyor. Parlamentonun alt kanadı Duma'nın son seçimlerinde yüzde 5'lik barajı aşamayarak meclise giremeyen liberaller, ‘cılız muhalefet'le suçlanıyorlar. Rus liberaller, ağırlıkla Putin'in görev süresinin sona ereceği Mart 2008'i beklerken bazı siyasetçi ve aydınların Ukrayna'nın yeni yönetimiyle sıcak ilişkiye girdiği gözleniyor.

 
spacer

Run Search Request
Döviz
Anket
Rusya'da Türk TIR'larının neden sorun yaşadığını anladınız mı?
 
Kompas-Pusula

spacer

(C) 2008 Turkrus.com

:: © TurkRus.com :: Sitede yer alan yazıların her türlü yayın hakkı TurkRus.com'a aittir. Yazılı izin olmaksızın, kaynak belirtilerek dahi kullanılamaz.