Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
BAŞARI ÖYKÜLERİ

Türk-Rus kızı Osman'dan mesajlar

Bundan bir kaç hafta önce medyaya ilginç bir haber yansıdı: Osman Delibaş bir saatle dünya buzlu suda kalma rekorunu kırmıştı.  Buzlu suda uzun süre, hem de rekor kırarak kalmak elbette değişik bir bir haberdi ama ayrıntılarda çok ilginç bazı unsurlar vardı: Örneğin, rekortmen bir Türk adı taşıyordu ama "nedense" olayın geçtiği yer Rusya’ydı. Üstelik, rekorun sahibi olan sporcu bir kadındı, ismi erkek adı olarak bildiğimiz “Osman” olmasına rağmen... 

Hemen medyada “Türk kızı dünya rekoru kırdı” başlıkları atıldı ama haberlerde annesinin Rus, babasının Türk olduğu dışında hemen hemen ayrıntı yoktu. 

Bunun üzerine biz de Delibaş’la Facebook üzerinden iletişim kurduk ve aklımızdaki soruları yönelttik, o da sorularımızı Türkçe yanıtladı. 

Hayat hikayesiyle ilgili sorumuza yanıtı şöyle oldu: 

“Bu zamana kadar hayatım çok kolay geçmedi. Çocukluğumda okulda arkadaşlarım yoktu çünkü herkes gibi değildim. Sigara alkol kullanmıyordum. Yalnızlığı seven biriydim, şiir yazıyordum. Her gün 4 saat jimnastik antremanım vardı, sonra da müzik okulu. Geceleri derslerimi çalışıyordum. 12 yaşındayken kendimi taekwondo'ya (tekvando) verdim ve televizyonda işe başladım. Babam gazeteci olmamı istiyordu, ben ise aktris. Hayatta şimdiye kadar her şeyi kendi emeğim ile elde ettim. Bu benim için zor ama bu beni daha güçlü yapıyor. 



İlk olarak tiyatro ve sinema oyunculuğu eğitimi aldım, ikinci olarak ses sanatçılığı eğitimi gördüm. Arada sırada dublör olarak filmlerde rol alıyorum. Buzlu suya dalıyorum ve çeşitli akrobatik gösteriler düzenliyorum. Kısacası ben her zaman sahnede olmak istiyorum ya şarkıcı, ya aktör, ya da televizyon sunucusu olarak... Türkiye'de de bir filmde, dizide veya bir televizyon programında yer almayı çok istiyorum. Yaklaşık 10 senedir taekwondo ile uğraşıyorum, siyah kuşağım var. " 

Ya anne ve babasının hikayesi? Türkçeyi nasıl öğrenmiş?

 

“Babamla annemle Beyaz Rusya’da (Belarus) tanışmış. Babamın ailesi Trabzon'dan Rusya’ya gelmiş. Ben çocukken babaannem benimle Türkçe konuşuyordu, sonra ben kitaplarla ve Türk filmlerini izleyerek Türkçeyi biraz öğrendim. Ama, konuşacak kimsem pek yok. Pratik imkanım az olduğu için Türkçeyi unutmaya başladım. Türkiye'ye çoktan gitmedim. Önce birkaç kere tatil için geldim. Ama, tabii ki sık sık gitmek isterdim. Bu sene haziran ayında Kemer’e konser için geleceğim...”  

Fazla konuşma olanağı bulamamasına rağmen Türkçeyi neredeyse aksansız konuşan Delibaş'a Rusya'da büyük bir ilgi var; Türkiye'deki "Türk kızı dünya rekoru kırdı" manşetleri elbette Rusya'da "Rus kızı rekor kırdı" olarak değişiyor. Moskova yakınlarındaki Odintsovo kasabasında yaşayan 26 yaşındaki Delibaş, Rus askerlere buzlu suda uzun süre kalabilme konusunda ders de veriyor. 

Rekor kırdığı için adını yeni duyan Türkiye'de medya ona hemen sahip çıkmaya çalışıyor ama doğup büyüdüğü Rusya'da zaten tanınıyor ve başarıları uzun süredir alkışlanıyor.

Öyle görünüyor ki, çalışkan, kararlı ve hayallerinin peşinde koşan bir insan olan Delibaş'ın adını gelecekte de duymaya devam edeceğiz... (Fuad Seferov, Moskova, Medya Günlüğü özel)

Osman Delibaş ile ile ilgili ilk haber 22 Ocak'ta Sputniknews'te şöyle yer almıştı:

"Rusya’nın Odintsovo şehri sakini Osman Delibaş, buzlu suyun içerisinde bir saat kalarak kadınlar dünya rekoruna imza attı.

Lenta.ru’nun haberine göre, Odintsovo’da yaşayan Osman Delibaş, 2 derecelik suyun içerisinde tam olarak 60 dakika geçirdi.

Saniye saniye kayıt altına alınan süreç, Rusya Rekorlar Kitabı’nın internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Soğuktan donan genç kadının dili sürçmeye başladı.

Videonun sonlarına doğru vücudunun uyuşmaya başladığı görülen Delibaş yine de pes etmedi. Beyaz bir köpek ise tüm bu süreçte ona eşlik etti.

Delibaş, profesyonel olarak kış yüzücülüğü ile uğraşıyor. 

Çeçenistanlı 5 yaşındaki Rakhim Kuriyev, 2018 Kasım’ında hiç ara vermeden 3022 şınav çekerek dünya rekoru kırmıştı. Başarısı Rusya Rekorlar Kitabı’na da girmişti.

Buzlu su alanında dünya rekoru iki saat boyunca buzlu suyun içerisinde kalarak 100 dakika olan dünya rekorunu kırmayı başaran Rus rekortmen Dmitri Balabanov’a ait."


6.2.2019


Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама