Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Facebook Rusya ile bağlantılı 500’ün üzerinde hesaba engelleme getirdi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım ağlarından biri olan Facebook, aralarında Sputnik Haber Ajansı'na ait 7 sayfanın da bulunduğu Rusya ile bağlantılı 500'ün üzerinde hesabı engelledi. Sputnik basın dairesinden yapılan açıklamada, Facebook'un bu kararı ‘kesinlikle siyasi' ve ‘fiilen sansür' olarak nitelendirildi.

Açıklama metninde, "Komşu ülkelerdeki ofislerimize ait 7 hesap engellendi. Sputnik'in ofisleri habercilikle uğraşıyor ve bunu iyi bir şekilde yapıyor. Eğer engelleme, Facebook'un kaliteli medya çalışmalarına verebileceği tek tepkisi ise, o halde soracak bir şeyimiz yok, her şey açıkça ortada. Ancak sağduyunun kazanacağına dair umudumuz var. Sputnik okuyunuz" ifadelerine yer verildi.

Facebook Siber Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher, ‘doğruluğu şüpheli koordineli faaliyetlerle alakası olması' nedeniyle 364 sayfanın kaldırıldığını belirtti. Facebook yetkilisine göre bu çalışma, Rusya'da ortaya çıkan bir ‘ağ' tarafından Baltık ülkelerinde, Orta Asya'da, Kafkasya'da, Orta ve Doğu Avrupa'da yürütülüyordu.

Şirketin ayrıca, sahiplerinin ‘Ukrayna'dan hava durumu, protesto, NATO ve okullarda sağlık koşulları gibi konularda paylaşımda bulunarak Ukraynalılar gibi davrandığı ve bir dizi sahte hesabı yönettiği' gerekçesiyle Facebook'tan 107, Instagram'dan da 41 hesap kaldırdığı anlaşıldı.

Facebook, söz konusu hesapların da Rusya ile bağlantılı olduğunu ileri sürüyor.

Rus milletvekili, Facebook’un Sputnik sayfalarını kapatmasını Santa-Barbara’ya benzetti

Facebook Sputnik’in yedi sayfasını kapattı. Rusya Devlet Duması Enformasyon Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Svintsov, katıldığı Radyo Sputnik programında, Batı’nın Rusya’yla bağlantılı her şeye karşı koymaya hazır olduğunu söyledi.

Sputnik Haber Ajansı basın servisinden yapılan açıklamada, “Komşu ülkelerdeki yedi ofisimizin hesapları bloke edildi. Sputnik ofisleri haber yapmakla uğraşıyorlar ve bunu iyi yapıyorlar. Eğer engelleme, Facebook’un  kaliteli medya çalışmalarına yegane tepkisi ise, herhangi bir sorumuz yok, burada her şey çok açık. Ancak, sağduyunun kazanacağı ümidimiz var. Sputnik’i okuyun” ifadelerine yer verildi.

RUSYA'YLA BAĞLANTILI OLDUĞU İDDİA EDİLEN HESAPLAR

Facebook Siber Güvenlik Politikaları Başkanı Nathaniel Gleicher, 'koordineli sahte faaliyet'e katıldıkları nedeniyle 364 sayfanın kaldırıldığını belirtti. Şirket ayrıca, Facebook’ta 107, Instagram’da da 41 hesabı sahiplerinin kendilerini Ukraynalı gibi gösterip sahte hesaplardan “Hava nasıl, protestolar, NATO ve okullardaki sağlık koşulları gibi Ukrayna’dan haberler” adı altında haber yaydıkları gerekçesiyle kapattı. Şirket, bu hesapların Rusya’yla bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

'RUSYA'YA FARKLI YOLLARLA SALDIRILAR DEVAM EDECEK'

Rusya Devlet Duması Enformasyon Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Svintsov konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu Santa-Barbara’dır. Rusya’ya farklı yollarla saldırı daha uzun süre devam edecek.  Batı’da, Rusya RT ve Sputnik gazetecilerinin eli ve aklıyla ‘müdahale ediyor’, ‘propaganda yapıyor’ gibi hergün duyduğumuz suçlamalar, gündemden düşmüyor. Daha önce engellemelerle ilgili kaotik adımlar atan Facebook, şimdi kitlesel engelleme yapmaya başladı. Rusya’nın kendi sosyal ağlarının olması iyi. Vatandaşların mobil iletişimi ve interneti daha kaliteli ve güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için, Rusya’da daha güvenli bir iletişim altyapısı yaratma ihtiyacı var ve bu konu şu anda aktif olarak tartışılıyor. Bunları önümüzdeki 5-10 yıl içinde göreceğiz. Facebook’ta olduğu gibi diğer sosyal ağlarda da, yakın bir zamanda Rusya’yla bağlantılı ne varsa her yönden sıkıştıracaklar. Rusya vatandaşı ve batılı ülke vatandaşlarının tüm etkileşimlerini — özel nitelikte bile olsa — engelleyecekler. Ne yazık ki, Batı’ya ait sosyal ağlar bu bilgi savaşının ön saflarında yer aldı. Ama kulaklarımızı açık tutuyoruz.” 

Simonyan: Facebook, Sputnik hesaplarını neden kapattığına açıklık getirmeli

Rossiya Segodya, Russia Today (RT) ve Sputnik'in Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Facebook’u Sputnik’in hesaplarını kapatma nedenini açıklamaya çağırdı. Simonyan, "Facebook kendisi kendi açıklamasında, bu hesapların içeriğine yönelik hiçbir şikayeti olmadığı itiraf ediyor. Biz, Facebook'un hiçbir kuralını veya genel olarak normal hayat kurallarını ihlal etmedik. Hangi kuralları ihlal etmişiz? Bizden yana şikayetleri ne? Gün boyunca bunu anlamaya çalışıyoruz" dedi.
 
Hesapların, Sputnik'le ilgili olduğu veya Sputnik muhabirlerine ait olduğu için kapatıldığını söyleyen Simonyan, tüm bunların sansürü anımsattığını kaydetti. Simonyan, "Bu sansür değilse, Facebook'un özgürlükçü fikirlerin paylaşıldığı bir nevi özgürlükçü medya ve platform olduğuna inanmaya devam edeceksek muhtemelen çok kötü bilgilendirilmişiz veya enayiyiz" ifadelerini kullandı. (Sputnik) 

18.1.2019

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?



©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама