Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Rusyadan Sevgilerle

"Rusya Türkiye'den daha güvenli ülke"

ABD Rusya'yı bir basamak yükselterek, 'seyahat edilmesi önerilmeyen ülkeler listesi'nden çıkardı. Uzun süredir Rusya ile birlikte 3. kategoride değerlendirilen Türkiye ise, "Seyahatinizi gözden geçirin — Emniyet ve güvenlik açısından ciddi riskler bulunması nedeniyle seyahatten kaçının" kategorisinde tutulmaya devam ediyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı 'seyahat edilmesi önerilmeyen ülkeler listesi'nden çıkardığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanan açıklamadan, Rusya'nın, ABD'lilerin seyahatlerini gözden geçirmesi konusunda uyarıldığı 3. tehlike kategorisinde bulunan ülkelerin listesinden çıkarılarak 'çok dikkatli olmaları' için uyarıldığı ülkelerin yer aldığı 2. tehlike kategorisinin kapsamına alındığı duyuruldu. Sputnik'in haberine göre Rusya artık İngiltere, Fransa, Almanya ve Danimarka gibi ülkelerle aynı kategoride yer alıyor.

Toplam 4 kategoriden oluşan listenin 1. kategorisinde yer alan ülkelere giderken vatandaşların 'dikkatli olmaları' öneriliyor, 4. kategorideki ülkelereyse seyahatler yasak. ABD'nin 4. kategoriye koyduğu ülkelerin başında Kırım ve Kuzey Kafkasya bulunuyor. 

Rusya 2. kategoriye yükseltirilirken, Türkiye 3. kategoride kalmaya devam ediyor. Türkiye ile ilgili ABD’den son seyahat uyarısı 28 Haziran 2018'de yapılmıştı.
 
Buna göre Türkiye, yeni seyahat uyarısı bülteninde “seyahati yeniden gözden geçirin” şeklinde tanımlanan üçüncü kategoride yer aldı.

Bakanlık, yabancı ülkelere seyahat etmeyi düşünen vatandaşlarına yönelik yayınladığı seyahat uyarılarında yeni bir sistem getirmişti. Buna göre ABD, ülkeleri seyahat riski durumuna göre 4 kategoride sınıflandırıyor. Yeni sistemde en riskli riskler ülkeler 4’üncü kategoride yer alırken, en güvenlilerse 1’inci kategoriye alınıyor.

Türkiye’yle ilgili yayınlanan son bültende de, Türkiye’nin 3’üncü kategoride kalmaya devam ettiği belirtilerek, “Terörizm ve keyfi gözaltılar nedeniyle Türkiye’ye seyahati yeniden gözden geçirin. Bazı bölgelerde artan riskler mevcut” ifadesi kullanıldı.

Bültende Türkiye’nin güneydoğusu ve Suriye sınırındaki bölgeler ise “seyahat etmeyin” başlığıyla 4’üncü kategoriye alındı.

Bakanlığın yayınladığı bültende şunlar kaydedildi:

“Terör nedeniyle Türkiye-Suriye sınırı boyunca uzanan bölgelere ve güneydoğudaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari ve Bitlis’e seyahat etmeyin.

Terör örgütleri Türkiye’de saldırılar planlamaya devam ediyor. Terör örgütleri açıkça Batılı turistleri ve yabancıları hedef alıyor. Teröristler az ya da hiçbir uyarı olmadan saldırabilir, turistik mekanlar, ulaştırma merkezleri, pazarlar/alışveriş merkezleri, yerel hükümet tesisleri, oteller, kulüpler, restoranlar, ibadet yerleri, parklar, büyük çaplı spor ve kültürel etkinlikler, eğitim kurumları, havaalanları ve diğer kamuya açık alanlar hedef alınabilir.

Olağanüstü Hal altında güvenlik güçleri onbinlerce kişiyi gözaltına aldı. Bunlar arasında, kısıtlı ya da gizli kanıtlara dayanarak ve siyasi güdümlü görünen gerekçelerle, terör örgütü olduğu iddia edilen gruplarla bağlantıları olduğu şüphesiyle tutuklanan ABD vatandaşları da var. ABD vatandaşları ayrıca, Türkiye’den ayrılmalarını engelleyen seyahat yasaklarına da maruz kaldı.

Türkiye Hükümeti’nin açıkça onaylamadığı toplanmalar, protestolar ve gösterilere katılmak gözaltı ya da tutuklamalarla sonuçlanabilir.

ABD hükümeti Türkiye’deki personelini ileride değiştirilebilecek belirli güvenlik kısıtlamalarına tabi tutmaktadır.”

Bültende, vatandaşlardan Türkiye’ye seyahat etme kararı almaları halinde, “İstanbul’da popüler turist mekanları başta olmak üzere Batılıların sıkça uğradığı alanlarda dikkatli olmaları, gösterilerden ve kalabalıklardan kaçınmaları, tanımlanabilir güvenlik tedbirlerine sahip otellerde kalmaları ve yerel medyayı takip etmeleri” istendi.

İşte ABD Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve 10 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe giren seyahat kategorileri:

Seviye 1: "Normal Tedbir Uygulaması — Emniyet ve güvenlik tavsiyeleri açısından en düşük seviye. Uluslararası seyhatlerde her zaman biraz risk söz konusudur. Diğer ülkelerdeki koşullar, her zaman için ABD'dekinden farklılık gösterebilir."

Seviye 2: Yükseltilmiş Tedbir Uygulaması — Artan emniyet ve güvenlik risklerinin farklında olun. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu kategoride yer alan seyahatler ile ilgili "Seyahat Tavsiyeleri" kısmında ek tavsiyelerde bulunur. Ülkelerdeki durumlar her an değişebilir.

Seviye 3: Seyahatinizi gözden geçirin — Emniyet ve güvenlik açısından ciddi riskler bulunması nedeniyle seyahatten kaçının. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu kategoride yer alan seyahatler ile ilgili "Seyahat Tavsiyeleri" kısmında ek tavsiyelerde bulunur. Ülkelerdeki durumlar her an değişebilir.

Seviye 4: Seyahat etmeyin — Hayati tehlike oluşturabilecek ciddi riskler bulunması nedeniyle en yüksek tavsiye seviyesidir. Acil bir durumda ABD hükümetinin, çok sınırlı bir yardım kabiliyeti vardır. ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına bu ülkelere seyahat etmemesi veya güvenli olan en kısa sürede ülkeden ayrılmasını tavsiye eder. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu kategoride yer alan seyahatler ile ilgili "Seyahat Tavsiyeleri" kısmında ek tavsiyelerde bulunur. Ülkelerdeki durumlar her an değişebilir."

12.12.2018

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама