Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Ne Var Ne Yok?

Neva Towers, dünyanın zirvesinde

Rönesans Holding'in Moskova'daki «residential» gökdelen projesi Neva Towers'a bir hafta içinde ikinci ve dünya çapında en büyük ödül geldi. Geçen hafta European Property Awards’da “En İyi Çok Katlı Konut Projesi” ve “En İyi Karma Kullanım Projesi” kategorilerinde ödüle layık görülen Moscow City'deki dev proje, bu kez International Property Awards’da dünyanın “En İyi Uluslararası Çok Katlı Konut Projesi" olarak seçildi.


Londra'da yapılan törende, dünya inşaat sektörüne damgasını vuran onlarca "gözde proje" yarıştı. ABD'den Dubai'ye, Hong Kong'dan Avustralya'ya kadar yerkürenin her köşesinden 2017'nin en saygı ve orijinal projelerinin yarıştığı gecede, “En İyi Uluslararası Çok Katlı Konut Projesi" olarak Rönesans'ın kendi yatırımı olan "Neva Towers" ipi göğüsledi. 

Proje, "Best of Europe" ünvanının ardından bu başarıya da imza attı. Rusya'dan bu kategoride bu başarıyı elde eden ilk proje de "Neva Towers" oldu.

Alanında dünyanın en saygın değerlendirme kuruluşu sayılan International Property Awards’da 70 seçkin uzmandan oluşan jüri 26. kez "en iyileri" seçmiş oldu.

Neva Towers projesini yöneten Rönesans Holding’in Rusya’daki yatırım grubu Rönesans Development’ın ticari işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Mutlu bir haftaya sığan iki büyük başarıdan büyük gurur duyduklarını söyledi.  Mutlu, “Geçen hafta Avrupa’nın en iyisi seçilerek gururlanmıştık. Şimdi dünyanın en iyisi seçilerek çıtayı en yukarıya koyduk. Bu başarıya bir Türk şirketi olarak imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


 
Geçen hafta Avrupa'da büyük ödülü aldıktan sonra TürkRus.Com'a konuşan Mutlu, Moskova’nın gökdelenler şehri olacağını, başkentte şu anda inşaatı süren gökdelen sayısının 20’nin üzerinde olduğunu vurgulamıştı.
 
Mutlu, merkezde büyük inşaat projelerine uygun boş arazi sıkıntısının yaşandığı Moskova’nın dünyadaki örnekleri izleyerek gökdelenlere yöneldiğini ifade etti. Başlayan yeni trende işaret eden Mutlu'ya göre, "Dikkat çekici olansa bu yüksek binaların ticariden ziyade konut blokları olarak tasarlanması. Neva Towers bu trende iyi bir örnek."

Ali İhsan Mutlu, modern Moskova'nın gökdelenlerden oluşan ofis bölgesi olan Moscow City projesinde sona yaklaşıldığını, bu bölgede bulunan Neva Towers’ın projeye kattığı çok şey olduğunu vurguladı. Mutlu'nın belirttiğine göre, "Daha önce işyerlerinin yoğunlaştığı bir küme görünümündeki Mocow City, şimdi Neva Towers ile elit konut piyasasının cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş durumda."


5 bin metrekarelik Moskova’nın ilk özel parkı, havuzla birlikte klüp altyapısı, fitness, spa, squash kortları ve sinema salonları içeren Neva Towers'a ilgi oldukça yüksek. Rönesans Development Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Mutlu, projede her gün en az bir konut satıldığına dikkat çekiyor ve "Bu projeyle yeni bir çığır açtık. Şimdi sektörde Neva Towers'tan önce ve Neva Towers'tan sonra diye ayrım yapılıyor. Lüks konut segmenti için bu yüksek bir satış temposu. En büyük ilgi çocuklu ailelerden" diyor. 

Mutlu proje başladığı dönemde TürkRus.Com'a verdiği demeçte de şu bilgileri paylaşmıştı:

"Neva Towers, Rusya’da devam eden 3 projemiz arasındaki en büyük yatırım projemiz Neva Towers, Kremlin Sarayı'na 6 km mesafede, Moskova’nın iş, yaşam, alışveriş ve eğlenceyi bir arada buluşturan, modern “Moscow City” bölgesinde yer alıyor. Projemiz, 79 katlı 345 metre yüksekliğinde ve 65 katlı 298 metre yüksekliğinde iki kule ve iki kuleyi birleştiren podyum alanından oluşmakta. 79 katlı birinci kulemiz, konut kulesi. Bu kulede yaklaşık 800 dairemiz mevcut. 65 katlı ikinci kulenin ise ilk 26 katında ofis alanı, 27. kat ve üzeri katlarda ise konutlar yer almakta. Podyum katında, konut sahiplerine ve ofis çalışanlarına hizmet verecek restoran, kafe ve mağazalar yer alacak. Projemizde, aynı zamanda, 2 bin 40 adet yeraltı otoparkı var. Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birisi de otopark alanı ve biz projemizde bu ihtiyacı fazlasıyla karşılıyoruz. 

Toplam yatırım büyüklüğü yaklaşık 1,2 milyar dolar. Projeyi iki etap halinde tamamlayacağız. Birinci konut kulesini ve podyum alanını Aralık 2018 tarihinde tamamlayıp, konut sahiplerine teslim edeceğiz. İkinci kulenin bitiş tarihini ise, 2020 yılı olarak planlıyoruz."

5.12.2017
 

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама