Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
GÜNDEM

Trump: "Rusya ile ilişkilerimiz tüm zamanların en tehlikeli seviyesinde... Teşekkürler Kongre!"

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya-ABD ilişkilerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu belirtti. Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Trump, "Rusya ile ilişkilerimiz tüm zamanların en düşük seviyesinde ve çok tehlikeli bir düzeyde. Bize sağlık sigortası bile veremeyen Kongre'ye teşekkür edebilirsiniz!" ifadelerini kullandı.

Trump, dün Rusya, İran ve Kuzey Kore'ye yaptırımların genişletilmesini öngören tasarıyı imzalayarak yasalaştırmıştı. 

Bu arada yeni göreve başlamış bir başkan için destek oranı tarihin en düşük seviyesinde olan Donald Trump’a olan halk desteğinin, son kamuoyu yoklamalarında daha da düşmeye devam ettiği görülüyor.
VOA'nın haberine göre  Quinnipiac  Üniversitesi, Beyaz Saray’da 4 yıl sürecek görevinin ilk altı ayında Amerikalılar’ın yüzde 61 oranında Donald Trump’ı onaylamadığını açıkladı. Donald Trump’ı desteklemeye devam edenlerin oranıysa yüzde 33. Gallup Araştırma şirketiyse, üç günlük takip ortalamasıyla yaptığı araştırmada, emlak krallığından Cumhuriyetçi siyasetçiye dönüşen Trump’ın yüzde 36 oranında destek gördüğünün, Amerikalılar’ın yüzde 60’ınınsa Trump’ın ilk altı aylık icraatına destek vermediğinin ortaya çıktığını bildirdi.

‘Trump yetkilerini kötüye kullanıyor’

Quinnipiac Üniversitesi, Trump’a verilen desteğin, Haziran ayında yapılan ve yüzde 55 olumsuz, yüzde 40 olumlu sonuç veren son kamuoyu yoklamalarından daha kötü olduğunu açıkladı. Anket kuruluşu, Amerikalıların yüzde 26 ile 54’ü Trump’ın başkan olmasıyla gurur duymak yerine utandıklarını da bildiriyor. Her beş Amerikalı seçmenden üçü, Trump’ın yetkilerini kötüye kullandığını düşünüyor. Ankette sorulan ‘başkanın kendi yetkilerinin ABD yasalarından üstün olduğunu düşündüğüne inanıyor musunuz’ sorusuna yüzde 60 oranında ‘evet’ yanıtı geldi.

Anket son günlerde Beyaz Saray’da yaşanan çalkantılı bir dönemde yapıldı. Bu süre zarfında Trump hem genel sekreter Reince Priebus hem de iletişim direktörü Anthony Scramucci’yi görevden aldı. Öte yandan Obamacare olarak bilinen ve eski başkan Obama tarafından yedi yıl önce yürürlüğe sokulan sağlık yasasının kısmen iptalini öngören yasa tasarısı, Senato’dan bir kez daha onay alamadı.

Kaygılar derinleşiyor

Quinnipiac anketinin açıklamasında uzman Tim Malloy, Başkan Trump’ın içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan hangisinin daha endişe verici olduğunu seçmenin zor olduğunu belirtiyor. Uzmana göre, Trump’ın görevinde sergilediği performansın neden olduğu derin bir utanç, sağduyulu olup olmadığı konusunda büyük kaygı ve çok sayıda soru işareti var.

Malloy, kötü anket sonuçlarını, her gün atılan yanlış adımlar, görevden almalar ve anlaşmazlıkların tetiklediğini savunuyor. Uzman, ‘bütün bunları kontrol altına alacak güçlü bir yapı var mı diye soruyor.

Trump’ın ‘güçlü ve akıllı’ olduğuna inananlar

Quinnipiac anketinde Trump’ın performansı hakkında iki olumlu değerlendirme yer alıyor. Her üç seçmenden ikisi Trump’ı ‘güçlü bir kişi’ olarak tanımlarken yine aynı sayıda kişi başkanın akıllı olduğuna inandıklarını söylüyor.

Ancak ankete katılanların büyük çoğunluğu, Trump’ın dürüst olmadığını, ‘iyi liderlik becerileri’ bulunmadığını, ‘sıradan Amerikalılar’ın umurunda olmadığını’ ve onlarla aynı değerleri paylaşmadığını düşünüyor.

Sağlık yasasının kısmen iptalini öngören önemli yasa tasarısı, Cuma sabahı erken saatlerde Amerikan Senatosu’nda yapılan oylamada reddedildi. Beyin kanseri teşhisi konan Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Trump önderliğindeki Obamacare’i feshetme çabalarına hayır diyen isimler arasındaydı.

Quinnipac anket şirketi, anket sonuçlarının, 2012’deki başkanlık yarışını Obama karşısında kaybeden 80 yaşındaki emektar siyasetçinin, kamuoyundan aldığı yüzde 32 ile 57 oranındaki desteğin tadını çıkardığını belirtiyor.

3.8.2017

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама