Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
SPOR

Zenit, 90’da yediği golle Avrupa'dan elendi, Lucescu "hayatının hatasını" mı yaptı?

Tarihinde UEFA kupası kazanarak zirveye çıkan St. Petersburg Zenit takımı şok yaşıyor... İlk maçta deplasmanda 2-0 yenildikleri  Anderlecht  karşısında kendi sahasında 3-0 galipken uzatma dakikalarında yediği golle Avrupa Ligi'nden elenen Mircea Lucescu’nun takımında büyük düş kırıklığı var...

Anderlecht karşısında Guiliano (2) ve Dzyuba’nın golleri ile 3-0’lık skoru yakaladı ancak tur için dakikalar kala karşılaşmada 90.dakika da Isaac Thelin’in golüne engel olamayınca 3-1’lik skor ile Avrupa Ligi’ne veda etti.

Bu şok, Rusya'nın spor basınında Lucescu ile ilgili eleştirileri arttırdı. 71 yaşındaki Lucesu ise, "Futbolcular büyük bir yanlış yaptı, son dakikalarda toplu olabildiğince bizim sahamızdan uzak tutmalarını söyledim ama yapamadılar" diye kendini savundu.

Diğer yandan şu an ara vwerilen ligde ilk yarıda Zenit, Spartak Moskova'nın beş puan gerisinde. Yapılan bazı yorumlarda, "Lucescu Zenit gibi başarıya doymuş futbolculardan kurulu bir takıma gelmekla hata yaptı. Yıllardır şampiyonluğa susamış, Rusya'nın en büyük taraftar kitlesine sahip Spartak Moskova'nın teklifini kabul etse kariyerinin finalini uzun yıllardır özelenen şampiyonluğu getiren isim olarak yapabilirdi. Zenit'de işi zor"  deniyor.
 

Wikipedia'dan: Mircea Lucescu Kimdir?

Mircea Lucescu, 29 Temmuz 1945 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Lucescu futbola 1961’de Școala Sportivă 2 Bukarest takımının altyapısında başladı. 2 yıl sonra Dinamo Bükreş takımının altyapısına geçti. 21 Haziran 1964’te Rapid Bükreş’i kendi sahalarında 5-2 mağlup ettikleri maçta ilk kez A takımda forma giymiş oldu. Sezon içinde bir maç daha oynadı. Sonraki sezon da yine altyapıda kalan Lucescu, sadece 1 maç forma şansı bulabildi. Dinamo Bükreş ise bu iki sezonda da Romanya şampiyonu oldu.

1965’te Lucescu, tecrübe kazanması için Romanya ikinci ligi takımlarından Ştiinţa Bükreş takımına kiralandı. Kulüp 1965-66 sezonunda Liga II’de ikinci olarak, o ligde kazandıkları en büyük ikinci başarıya sahip oldu. Sonraki sezon Politehnica Bükreş adını alan takım ligde 5. oldu. Lucescu bu iki sezonda 39 maçta yapıp 12 gol kaydetti.

1967-68 sezonuyla beraber Lucescu, uzun süreli Dinamo Bükreş yıllarına geri döndü. Sezon içinde 17 maç oynayarak yavaş yavaş A takımın bir parçası olurken 1 de gol attı. 16 Haziran 1968’de oynanan Romanya Kupası finalinde Rapid Bükreş, 1-0 öndeyken, 77. dakikada Nicolae Nagy’nin yerine Lucescu oyuna dahil oldu. Dinamo, bir dakika sonra Florea Dumitrache’nin golüyle maçı 1-1 yaptı. Uzatmalara giden maçta Lucescu, 115 ve 116. dakikalarda iki gol atak maçı 3-1 yaptı ve kupayı Dinamo Bükreş’e kazandırdı.

Sonraki sezon 28 maçta 8 gollük performansıyla takımının lig ikinciliğine yardım eden Lucescu, UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda 1 maça çıkarak ilk kez Avrupa’da forma giymiş oldu. 1977’ye kadar Dinamo Bükreş forması giyen Lucescu, bu dönemde 4 lig şampiyonluğu gördü. Özellikler 1972-73 sezonunda 28 maçta 12 gollük performansı ile en yüksek gol performansını sergiledi. Ayrıca Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupası ve Fuar Şehirleri Kupası organizasyonlarında forma giydi. Şampiyon Kulüpler Kupası’nda biri Atletico Madrid biri Real Madrid’e olmak üzere 2, UEFA Kupası’nda Boluspor’a bir gol attı.

1977’de Corvinul Hunedoara takımına transfer oldu. Dinamo Bükreş gibi çok başarılı bir takımdan sonra daha küçük bir kulüpte futbol hayatını sürdüren Lucescu, takımın en önemli isimlerinden oldu. 1978-79 sezonunda küme düştüler. 1979-80 sezonunda ise Liga II’yi birinci bitirerek geri döndüler. Lucescu, 1981-82 sezonunda takımın lig üçüncülüğüne 23 maçta 2 gol atarak katkıda bulundu. Bu derece 2008’de dağılan Corvinul kulübü tarihinin en başarılı sonucu oldu. Lucescu sezon sonunda futbolu bıraktı.

2000 yılında Lucescu, Fatih Terim’in İtalya kariyerine başlaması nedeniyle önceki sezonun UEFA Kupası sahibi Galatasaray’a transfer olarak Türkiye’ye geldi. UEFA Süper Kupa finalinde İspanyol devi Real Madrid’le karşılaşan Galatasaray, uzatmalarda attığı golle maçı 2-1 kazandı. Galatasaray, tarihinde ilk kez Süper Kupa’yı kazanırken, Lucescu ise kariyerinin ilk Avrupa Kupası’nı kazanmış oldu. 2000-01 sezonunda 6. haftadan sonra ligde birincilik ve ikincilik arasında gidip geldi. 30. hafta Adanaspor’u 4-1 yenerken, rakibi Fenerbahçe, Trabzonspor’a 1-0 yenilince liderlik koltuğuna oturdu. Ancak 31. hafta oynanan Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe maçını Ali Güneş ve Yusuf Şimşek’in golleriyle rakip takım Fenerbahçe 2-1 kazanınca, Galatasaray ikinciliğe düştü ve son 3 haftada sıralama değişmedi. Lig şampiyonluğu son anda kaçmış olsa bile Lucescu, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en başarılı performansını göstermesini şağladı ve çeyrek finale kadar çıkan Galatasaray, Real Madrid’î İstanbul’da 3-2 yenmesine karşın, İspanya’da 3-0 yenilip elendi. Türkiye Kupası’nda da yarı finale yükselen Galatasaray, nefes kesen bir maçta Fenerbahçe ile 4-4 berabere kalıp, penaltılarla elendi.

25.2.2017

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама