Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Ne Var Ne Yok?

Peskov'un kızından Türkiye reklamı

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov’un kızı Liza Peskova, tatil için geldiği Türkiye ile ilgili Türkçe olarak “Merhaba Türkiye, sizi çok özledik!” ifadelerini kullandı. Instagram hesabından Türkiye tatili sırasında çektirdiği fotoğrafını paylaşan Peskova, Rusça olarak “Merhaba Türkiye! Seni özledik! Türkiye'nin kapıları Ruslara açık, burada çok fazla Rusya vatandaşı var ve bizi seviyorlar” mesajı verdi.

Peskova, nisanda da Instagram hesabından paylaştığı mesajında uluslararası kamuoyunun Türkiye’deki terör saldırıları karşısında tepkisiz kalmasını eleştirmişti.
 
Babası Peskov ve Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Genel Sekreteri olan dedesi Vladimir Solotsinki gibi Türkolog olmak için Moskova Devlet Üniversitesi’nde Türkçe öğrenen Peskova, Türkiye’yi çok sevdiğini vurgulamıştı.

KRİZ DÖNEMİNDE DE DESTEK VERMİŞTİ

Peskov'un kızı kriz sürerken, 9 haziranda Hürriyet'e özel demecinde de dostluk mesajı yollamıştı:
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov’un 18 yaşındaki kızı Elizavetta Peskova, Türkiye’nin kötü gün dostu olduğunu Hürriyet’e verdiği mülakatta kanıtladı. İki ülke arasında olup bitenlerden en fazla sıradan insanların etkilendiğini dile getiren Elizavetta (kısa adı Liza) “Benim nüfus cüzdanımda doğum yerim Ankara yazıyor. Dolayısıyla Türkiye benim için Rusya kadar vatanım sayılır. Son tatsız olaylar görüşümü değiştirmedi. Sadece hem Rusya, hem de Türkiye’de insanların bu durumdan olumsuz etkilenmesi dost olarak beni üzüyor” dedi.

Hürriyet muhabiri Nerdun Hacıoğlu, "Babası Peskov’un Rusya Başkanı Putin’e en yakın kişilerden biri olmasına rağmen, kızı Liza mevcut imtiyazlardan yararlanmadığını gözledik. Fransa’da üniversite eğitim gören Liza, tatil dönemlerinde Rusya başkenti Moskova’da lüks giyim eşyası sata mağazada çalışarak harçlığını çıkarıyor." diye yazdı.

  Bizimle gerçekleştirdiği sohbete ister istemez Rusya-Türkiye arasında devam eden kriz damgasını vurdu. 18 yıllık hayatının yarıdan fazlasının Türkiye ile bağlantılı olduğunu dile getiren genç kız, “Bizim Moskova’daki evimiz küçük bir Türkiye gibi. Babam Dmitriy ile dedem Vladimir ikisi de Şarkiyat enstitüsünü bitirmiş Türkolog. Nitekim ben babam Ankara’da Rus Büyükelçiliğinde diplomat olarak çalışırken dünyaya geldim. Küçüklüğüm hep oradaki anılarımla dolu. İstanbul ve güney sahilleri hep gözümün önünde. Dedem Vladimir ise hala Moskova’da Rus-Türk İşadamları Birliği RTİB yönetiminde çalışıyor. Gerçi son olaylar onu da etkiledi.Dedem R.F Ankara ve İstanbul Konsolosluklarında elçi olarak 18 yıl boyunca Rusya Türkiye ilişikilerin gelişmesi için çok çaba sarf etti .İki ülkenin bir anda bu duruma düşmesi onu çok daha fazla üzüyor.İlişkilerin düzelmesi için çok çaba sarf ediyor. Dedemi RTİB de ziyaret ettiğimde Türk arkadaşlarla karşılaşıyorum. Türkçe’yi unutmamak için onlarla konuşuyorum. Dolayısıyla benim ailem bir Türk ailesi desem abartmış olmam” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye elbette gideceğim

 Rusya vatandaşlarına patlak veren uçak krizinden sonra Türkiye’ye turistik ziyaret yasağını sorduğumuzda ise Liza, “Son olarak üç yıl önce ailem ve arkadaş gurubuyla Belek’e tatile gitmiştik. Sonra Fransa’daki eğitim süreci başladı. Ama ilk fırsatta yine ikinci vatanımı ziyaret edeceğim. Türkiye’de çok yakın bir aile dostumuz durmadan davet ediyor. Benim şahsen herhangi çekincelerim yok. Sonra Türklerle Fransa’da sıkça karşılaşıyorum. Orada da Moskova’da olduğu gibi hafta sonu Zadig&Voltaire mağazasında çalışıyorum. Bu markanın birçok Türk müşterisi var. Onlara Türkçe konuştuğumda şaşırıp kalıyorlar” dedi.

 Tarkan ve Çalı Kuşu

 Dmitriy Peskov’un kızı Liza, Türk edebiyatı ve müziğini de çok sevdiğini söyleşide dile getirdi. En çok sevdiği roman Nuri Gültekin’in “Çalı Kuşu” imiş. Ses sanatçılarından ise ilk sırada Tarkan olmak üzere Ayla Çelik ve Mustafa Çeçeli hayranı olduğunu dile getirdi. Bir de en çok sevdiği Türk yemeği dönerle ayran imiş.

 Terörü lanetlemişti

 Peskov’un 18 yaşındaki kızı Lize, Nisan ayı başında Türkiye’de terör hortladığında da zor gün dostu olduğunu göstermişti. Ankara’da çok sayıda can kaybına yol açan o bomba patladığında ve dünyanın tepkisizliğine dayanamayan Liza, “Paris’te terör saldırısı olduğunda dünya ayağa kalkıyor. Ankara’da en az o kadar insan hayatını kaybetti. Dünya neden duyarsız. Bırakın artık bu çifte standartları. Ben Türk halkının yanındayım. Acınızı paylaşıyor, başsağlığı diliyorum” mesajını iletmişti. (Sputnik, Hürriyet)


19.8.2016

Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
İLGİLİ HABERLER
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
Türkrus reklam
Реклама
ANKET
Hayatınız ve işiniz için 2023'e kıyasla genel 2024 beklentiniz nedir?
©Copyright Turkrus.com - All Rights Reserved
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама
Türkiye-Rusya haber sitesi
Реклама